Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVA PULJIĆ-ŠEGO

Birači u Zagrebu kaznili i Plenkovića i Bernardića

Andrej Plenković
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/9
22.05.2017.
u 07:01

Hasanbegović bilo kakve razgovore s Bandićem uvjetuje promjenom Titova trga

Izborni rezultati u Zagrebu poražavajući su za Andreja Plenkovića. Šef HDZ-a snažno se izložio kada je nametnuo Dragu Prgometa za HDZ-ova gradonačelničkog kandidata. Poraz je doživio osobno Plenković, ali i HDZ-ova lista s koje su eliminirani, odnosno nisko postavljeni, pojedini vrijedni HDZ-ovi zagrebački skupštinari.

HDZ u Skupštinu ulazi s dva mandata manje nego prije četiri godine, ali zato slavi HDZ-ov disident Zlatko Hasanbegović kao i nezavisna Bruna Esih koja je u rezultatu nadmašila Prgometa i osvojila pet mandata u Skupštini.

HDZ-ovi birači očito su svoje glasove podijelili između Brune Esih i Milana Bandića, svog dugogodišnjeg pravog kandidata. Poraz je u Zagrebu doživio i SDP, ali i HNS. HNS-ova kandidatkinja Anka Mrak Taritaš ulazi u drugi krug, ali u zaostatku za Bandićem, međutim lista SDP-a i HNS-a u zagrebačkoj je Skupštini slabija za pet postotnih poena u odnosu na prije četiri godine i više nije najjača lista.

Glasove je SDP-u uzela nedavno skovana lista Zagreb je naš, koja je najveće iznenađenje ovih lokalnih izbora. Birači su i Plenkoviću i Bernardiću rekli što misle o njihovim politikama u Zagrebu.

I što sad? Milanu Bandiću, da bi imao većinu u Skupštini, trebaju mandati HDZ-a i liste Brune Esih. I u tom slučaju imao bi tek dva mandata razlike u odnosu na SDP i HNS te listu Sandre Švaljek i listu Zagreb je naš.

Lukavi Bandić već je sinoć pozvao na veliku koaliciju. Na stranu što će biti od te njegove želje, činjenica jest da je HDZ opet u situaciji da se veže uz notornog Bandića.

U takvoj je situaciji i lista Brune Esih, no Hasanbegović je već izjavio da će Bandić morati bianco potpisati da će promijeniti ime Trga maršala Tita da bi se uopće kvalificirao za bilo kakav razgovor sa skupštinarima B. Esih.

Dok je Hasanbegović bio član HDZ-a, podupirao je ideju da HDZ ruši Bandića na proračunu uoči izbora. Plenković je to zaustavio. Iz HDZ-a se sinoć nisu čule ultimativne poruke prema Bandiću, u toj stranci prvo kreće borba tko je kriv za Prgometov rezultat.     

Komentara 27

BK
branko-kockica
07:21 22.05.2017.

Zagreb je bio većinski za referendum o obitelji, Kolinda je u Zagrebu osvojila 48% glasova u drugom krugu, na zadnjim parlamentarnim izborima HDZ je bio gotovo izjednačen s SDP-om, postojao je otvoreni put da domoljubna Hrvatska osvoji Zagreb, a sve su uništili Plenković i Brkić svojim "vjerodostojnim" taktiziranjem i prgometanjem.

DO
dopizdilomi
07:58 22.05.2017.

Kaznili? Tko? Kakvog je kandidata stavio svima je jasno da je pao dogovor o podršci Bandiću jer se ovome baš i ne ide u Remetinec.

BR
Brandfackel2
07:23 22.05.2017.

Uspjehom Brune i Hasana napokon je pokrenut ozbiljniji odmak od kleptomansko-jugokomunističke sramote i zla koja harači Zagrebom. Nažalost ti drugovi su 1945. i kasnijih godina u tolikoj mjeri "sredili" biračke popise, od Bleiburga do Vukovara, da nam predstoji još jedna duga i teška bitka da Zagreb vratimo Hrvatima....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije