Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
12.09.2016. u 12:56

Sada se drugim očima gleda i na njegovu predizbornu strategiju koju su mnogi kritizirali

Božo Petrov može biti zadovoljan jer je njegov Most i dalje najjača treća opcija. Prije samo nekoliko mjeseci prijetio mu je izborni debakl.

Očito su birači Petrovu honorirali evidentno poštenje i njegovu želju da se nešto promijeni na hrvatskoj političkoj sceni. Petrov i njegova družina ponekad su bili nespretni, vidjelo se da im nedostaje iskustva, ali im se ne može osporiti srčanost i iskrenost. Veliki uspjeh je ostvario Vilbor Sinčić i njegov Živi zid. Birači su honorirali njegov rad u Saboru i dosljedno kritiziranje HDZ-a i SDP-a.

Ivan Lovrinović se potvrdio kao najlukaviji političar. Nakon epizode s Mostom, sada je ušao u Sabor i sa Živim zidom. Stranka Milana Bandića osvojila je samo dva mandata, što je potvrda da birači nisu nasjeli na njegovu demagošku kampanju koja je vrlo često vrijeđala zdrav razum. Veliki pobjednik izbora je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković. Prije samo dva mjeseca do- šao je na čelo stranke koja je bila gotovo pred rasulom.

Plenković je učinio nemoguće i uspio dostići SDP. Ali to nije sve. Odlučio je da HDZ ide samostalno na izbore, što se pokazalo kao dobitna kombinacija. Iako još treba pričekati službene rezultate, Plenkovićev HDZ je prošao bolje nego što je prije deset mjeseci prošao Tomislav Karamarko koji je nastupao iz lagodne pozicije izazivača. Nije to mali uspjeh s obzirom na to da je u očima javnosti HDZ bio percipiran kao stranka koja je srušila svoju Vladu.

Plenković je pokazao da HDZ ne mora koketirati s ekstremnom desnicom. Sada se drugim očima gleda i na njegovu predizbornu strategiju, za koju su kritičari govorili da je bez strasti i pomalo dosadnjikava. Tek s ovim rezultatom Plenković je postao pravi šef HDZ-a. Zoran Milanović osvojio je dosta mandata, ali je svojevrsni gubitnik jer je njegov koalicijski potencijal vrlo slab. Velikim dijelom i zbog toga što je koristio agresivnu, svađalačku pa čak i uvredljivu retoriku. Iako sve glavne političke opcije mogu naći razloga za zadovoljstvo, sve njih treba zabrinuti vrlo slab odaziv birača. 

>>Neslužbeni rezultati DIP-a: HDZ osvaja 61 mandat, Narodna koalicija 54 mandata

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije