Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
05.04.2016. u 12:48

Ne treba gubiti nadu, ako su političari u stanju rješavati sporove iz 1945., valjda će i suci već jednom riješiti i slučaj iz 1953.

Mijo Britvić, 80-godišnji veteran pravosudnog rata, ovih je dana prekinuo tek započete radove na uređenju parka u Kaštel Kambelovcu. Britvić je podsjetio gradonačelnika Ivana Udovičića da je riječ o zemljištu u vlasništvu njegove obitelji, a to što se već 63 godine uzaludno pokušava upisati u zemljišne knjige nije razlog da sada odustane od svojih prava.

Prema pisanju Slobodne, Britvić vodi sudsku bitku još od 1953. kada mu je dio djedovine (u vlasništvu još od sredine 17. stoljeća) oduzet, a zauzvrat je rasporednim rješenjem Kotarskog suda u Splitu dobio jednako vrijedno zemljište današnjeg parka. Presuda je samo polovično realizirana jer se država upisala na Britvićevu zemlju, ali se on do danas nije vlasnički upisao na zamjensko zemljište.

Tužio je sve redom, od bivše države, Hrvatske, Grada Splita do bivše Općine Kaštela uključujući i nekoliko tvrtki koje su od 1953. do danas ilegalno koristile zemljište. Sudski postupci, ima ih desetak, i dalje traju, ali nesuđeni vlasnik nikako da se upiše u zemljišne knjige. Ne treba gubiti nadu, ako su političari u stanju rješavati sporove iz 1945., valjda će i suci već jednom riješiti i slučaj iz 1953.

>>Ministarstvo plaća najam, a državni neboder zjapi prazan

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije