Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
04.05.2020. u 08:51

Šef SDP-a obrušio se na medije koji su danas zapravo jedini korektiv vlasti.

Davor Bernardić jučer je samo još jednom potvrdio da je pogrešan čovjek na pogrešnom mjestu. Izvrijeđavši premijera Andreja Plenkovića i šefa Sabora Gordana Jandrokovića, kojeg je više puta nazvao Plenkovićevim “rektalnim alpinistom” i “Njonjom”, Bernardić je neukusno degradirao političku raspravu diskreditiravši pritom vlastitu poziciju čelnika najjače oporbene stranke, zbog čega nikad neće postati istinski šef opozicije iako mu ta titula formalno pripada.

Bernardić se tek nakon tri dana oglasio o incidentu u Okučanima. Na pitanje zašto nije reagirao ranije, ponudio je prozaičan odgovor.

Tvrdi da je predsjednik Zoran Milanović postupio “potpuno ispravno” kada je napustio obilježavanje obljetnice operacije Bljesak u Okučanima zbog ZDS, ali nije uspio uvjerljivo objasniti zašto on u sličnoj situaciji dan poslije nije napustio obljetnicu masakra u Borovu Selu koja je također bila “kontaminirana” ustaškim insignijama.

Kako objašnjava tu kontradikciju? On se vozio 300 kilometara do Borova Sela i ništa ga nije moglo spriječiti da obavi ono zbog čega je došao, a on i njegovo izaslanstvo nisu ni vidjeli da je iza njihovih leđa razmotana velika zastava HOS-a s ustaškim pozdravom. “

Mi u SDP-u sigurno se o nećemo povijati pred onima koji koriste pozdrav ‘za dom spremni’ kao što to rade Plenković, Njonjo i svi njihovi potrčci”, provalio je Bernardić i onda opleo po novinarima koje je na Svjetski dan slobode medija optužio da ne žele pitati Plenkovića što on misli o pozdravu ZDS.

Činjenica je, međutim, da Hrvatska s izgubljenim Bernardićem ustvari i nema funkcionalnu opoziciju. Plenković, barem što se tiče Bernardića i njegova oporbenog djelovanja, može raditi što hoće, što je u ovoj kriznoj situaciji osobito opasno, dok su upravo mediji koje Bernardić neuvjerljivo napada danas zapravo jedini korektiv vlasti.

VIDEO: Incident u Okučanima! Milanović zbog natpisa ZDS otišao s obilježavanja Bljeska

Komentara 30

Avatar Osvetnik_Ernesta_Fulira
Osvetnik_Ernesta_Fulira
09:02 04.05.2020.

Bernardich je najbolja stvar koja se u zadnjih 5 godina dogodila Hrvatskoj i SDPu, on je sigurna i apsolutna garancija da SDP nece igrati nikakvu spomena vrijednu ulogu na slijedecim izborima.

DU
Deleted user
09:31 04.05.2020.

Ovaj Bernardić je najtupaviji političar u Hrvatskoj - sve što kaže su totalni promašaji u ove zadnje 3 godine koliko lupeta u prazno - nula od čovjeka

Avatar Šipo
Šipo
09:33 04.05.2020.

Ovo je bilo stvarno ispod svakog nivoa, ne moze se tako u javnosti pricati o politickim suparnicima. A pogotovo Bernardic je nasao davati drugima nadimke... koji je antitalent za politiku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije