Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
matej delač

'Baš sam trebao ići Mourinhu na trening pa se javila Vojvodina'

'15.02.2013., Zapresic - 1. MAX TV HNL, 20. kolo, NK Inter Zapresic - NK Zadar. Matej Delac.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
Goran Stanzl/PIXSELL
06.08.2013.
u 17:00

– Produljili su mi ugovor, što znači da Chelsea vjeruje u mene – kaže naš vratar

Prije tri godine skauti Chelseaja, među 108 vratara koje su pratili, odabrali su tada 17-godišnjeg Mateja Delača. Bila je to senzacija kao i prošlotjedno dovođenje Zadrova napadača Stipe Perice. U međuvremenu je Matej bio na posudbama u Vitesseu, Češkim Budejovicama, Vitoriji iz Guimaraesa i Interu, a od prije mjesec dana je u Vojvodini. Ide mu sjajno, branio je u sve tri službene utakmice, sve tri u Europskoj ligi. Imao je Matej i ponude Chieva i Udinesea, no odabrao je srpskog prvoligaša, vjerojatno i zbog Mateje Kežmana, bivšeg igrača Chelseaja koji je sada glavni savjetnik Vojvodine.

Nisam dobio radnu dozvolu

Nije mi žao što sam odabrao Vojvodinu. Dojmovi su sjajni, nisam očekivao da je klub toliko dobro organiziran. Uvjeti za trening su odlični, Vojvodina ima kamp s pet terena na pet minuta od grada. Imamo i teretanu, saunu...

Prošle sezone Vojvodina je bila treća u srpskoj ligi, sa samo bodom manje od Crvene zvezde.

– Jedva čekam derbije s Partizanom i Zvezdom. Prvi put u karijeri igrat ću u klubu koji se bori za trofeje – kaže Matej, koji je trenera Vojvodine oduševio već nakon tjedan dana, te je odmah dobio status prvog vratara.

A da je dobio radnu dozvolu, Chelsea bi ga poslao u neki engleski klub.

– Žao mi je što nisam dobio dozvolu, no stignem još igrati u Engleskoj. Preda mnom je još barem 15 godina karijere – kaže 20-godišnji Delač.

Ugovor s Chelseajem istječe mu iduće ljeto.

– Istjecao mi je i ovo ljeto, pa su ga produljili na još godinu dana. To je dokaz da vjeruju u mene.

Matej je ljetos zamalo otišao na pripreme s klubom sa Stamford Bridgea.

- Uh, žao mi je što nisam odradio barem jedan dan s Joseom Mourinhom. Taman kada sam trebao u London na prvi trening, stigla je ponuda Vojvodine pa sam produljio za Srbiju.

Vojvodinu na neki način vidi kao svoj novi početak.

- Izuzev posljednje posudbe u Inter, protekle tri godine branio sam u samo osam utakmica.

Matej ne strahuje da bi kao Hrvat mogao imati problema u Srbiji.

– Uvijek su moguće provokacije, ali vjerujem da ih neće biti. U Vojvodini nema podjele na Hrvate i Srbe, zaista nitko mi nije uputio ružnu riječ. Navijači su me odlično prihvatili.

Za Dinamo navija i zbog prijatelja Soudanija.

– Sa Soudanijem sam postao prijatelj dok smo zajedno igrali u Vitoriji. Družili smo se i izvan travnjaka. Kada je dobio ponudu Dinama, nazvao me i pitao za savjet. Iskreno, začudio sam se da ide u Dinamo, jer on je vrhunski igrač koji može igrati u najboljim europskim klubovima. Vidjeli smo se kada je stigao u Zagreb, a i sada smo u stalnom kontaktu.

Ramazan mu ne smeta

Osvrnuo se Delač na Soudanijev "problem" s ramazanom:

– Dok smo bili u Portugalu, ramazan uopće nije utjecao na njegovu formu, iako je to bio početak priprema pa smo trenirali i dvaput dnevno.

Matej se našao na popisu izbornika mlade reprezentacije Nike Kovača za prvu utakmicu s Lihtenštajnom u kvalifikacijama za EP. Konkurent će mu biti vratar Dinama Zelenika.

– Zelenika je odličan golman, nema razloga da mu se ne nastavi davati šansa u Dinamu. Ide mu super i glupo ga je sada zamijeniti novim golmanom.

Mladi vratar kojemu su uzori Petr Čech i Pepe Reina kaže da mu je cilj jednog dana igrati u engleskoj ligi.

– Nadam se za Chelsea, ali bilo bi dobro igrati i u bilo kojem engleskom premijerligašu.

Biste li radije branili za Dinamo ili za Hajduk?

– Volim oba kluba, tako da bih odabrao bolju ponudu za sebe – zaključio je Matej.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije