Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
18.06.2016. u 08:46

Bandić mjesecima govorio o preslaganju, onda odjednom stao uz oporbu i zatražio nove izbore

Imamo najmanje 76 ruku za preslagivanje nove vladajuće većine i sastavljanje nove Vlade, danima su HDZ-ovci uvjeravali javnost i novinare, pa čak i predložili svog kandidata za mandatara – Zdravka Marića. Kratkog je vijeka bila ta njegova nova dužnost jer jučer se u Saboru pokazalo da čak 89 zastupnika želi da se Sabor raspusti i da se ide u prijevremene izbore.

Danima se zbrajalo ima li šansu SDP skupiti 76 potpisa za raspuštanje Sabora, mnogi su govorili kako nikako ne žele sudjelovati u njihovoj inicijativi, da bi se na koncu jučerašnji dan pretvorio u natjecanje tko će se prije ukrcati na taj vlak koji vodi prema prijevremenim izborima. Istina, brojni nisu potpisali zahtjev SDP-a, no oni to nisu tražili pa je u proceduru stiglo deset zahtjeva s ukupno 89 potpisa.

Najveće iznenađenje bili su zastupnici Kluba Milana Bandića, koji je još prije nekoliko mjeseci, među prvima, počeo najavljivati preslaganje nove većine, a na kraju stao uz oporbu i zatražio nove izbore. Najzanimljiviji je u tom klubu BUZ-ov Milivoj Špika, zastupnik koji je na izborima osvojio točno 131 glas, a koji se “presložio” iz Domoljubne koalicije u Bandićev klub, dakle iz vladajućih u vladajuće, i tjednima govorio o novoj većini bez Mosta. Čak je jučer ujutro govorio da više od 80 potpisa ništa ne znači i da će se mnogi vjerojatno predomisliti, što upravo on sat kasnije i učinio. No ni to nije bilo dovoljno, pa nas je istovremeno dok smo gledali njegov potpis uvjeravao kako nije ništa potpisao. Toliko o njegovoj vjerodostojnosti.

Sljedeći će korak biti, čini se, propitivanje vjerodostojnosti šefa HDZ-a Tomislava Karamarka koji je svoju stranku uvjeravao da će složiti novu većinu.

No dan nakon što su srušili svoju ekipu u Banskim dvorima, pokazalo se da nema apsolutno nikakve šanse za novu Vladu, pa se već jučer u Saboru među HDZ-ovcima čulo kako će Karamarko morati odgovarati za ovaj fijasko “stožerne stranke hrvatskog naroda”.

>>Milan Bandić: Šanse za preslagivanje 60%, a za nove izbore 40%

Komentara 1

V1
Vinkazeljka 1115
09:48 19.06.2016.

Šjor Milane mislim da si sa svojim preslagivanjima blizu kraja,gradio si fontane s firmom čiji je račun 10 godina u blokadi sva sreća daju je Mislav Klakušić poslao 2014 u stečaj,U isto vrijeme su nemogući uvjeti u vrtićima i školama,izjednačio sene ja jednako grad Zagreb,hvališ se 16 godina nisi bio na godišnjem odmoru,jesi li upće normalan ,ja jedva dočekam godišnji.Dfinitvno mislim da ti se bliži kraj mandata,možda još prije završiš u Remeticu .Pametnom čovjeku dosta,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije