Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
03.05.2017. u 10:50

Nesretna kila, doznalo se, nije od jučer pa se baš uoči odlaska u Maksimir konzultirao s liječnicima

Svjetonazorski hrvatski antifašist kojemu je majka dala mlijeko da bude socijalno osjetljiv i voli svoju domovinu – dakako, riječ je o Milanu Bandiću – na Međunarodni praznik rada, podigao je lonac graha od 80 kilograma. Oteži je to teret i za mlađe od njega pa je zagrebački gradonačelnik neoprezno istegnuo meko tkivo, zaradio kilu.

Nesretna kila, doznalo se, nije od jučer pa se baš uoči odlaska u Maksimir konzultirao s liječnicima, od kojih je dobio preporuku da ne diže ništa teško, no tko je taj koji će heroju rada zabraniti rad, k tome, baš na Međunarodni praznik rada? “Tko traži vraga, dobije ga”, kazao je novinarima promptno pomiren sa sudbinom.

Premda i sam iznenađen, odluku o odlasku na zahvat donio je na mah, gotovo kao premijer Plenković kada je bez razmišljanja, makinalno iz svoje Vlade potjerao Most, pa je već istog dana u gluhu noć ušetao u operacijsku dvoranu KB-a Sveti Duh, što je logičan izbor s obzirom na to da je proteklih dana raspisao natječaj za rekonstrukciju kompleksa dogradnjom dnevne bolnice s podzemnom garažom... upravo ove bolnice.

Na stranu sad što se na zahvat poput spomenutog u bolnicama čeka i po šest mjeseci, nekako se pronašao ležaj pa i liječnik koji će gradonačelnika spašavati u pola noći, čemu se ljudski valja radovati, pa i pozdraviti jer je operacija, čulo se, prošla uspješno. Baš kao i ona druga, za njega mnogo važnija. Baš toga jutra, u osvit lokalnih izbora, gradonačelnik je iz zdravstvenih razloga, koje mora uvažiti svaki sud, igrom nesretnih slučaja izbjegao ročište u aferi Štandovi, baš kako je to činio i ranije.

Primjerice, kad je njegov suoptuženik Ivica Lovrić zaboravio podići sudski poziv iz poštanskog sandučića krajem kolovoza prošle godine, baš uoči parlamentarnih izbora. Ponovilo se i drugi put, ove veljače, kada su Bandićevi odvjetnici Jadranka Sloković i Čedo Prodanović otkazali punomoć svom klijentu jer su preopterećeni poslom, pa je gradonačelnik dobio odvjetnika po službenoj dužnosti kojem je, dakako, trebalo stanovito vrijeme za pripremu obrane.

Taman do podizanja lonca s 80 kilograma graha. Premda voli biti fotografiran u rubnim i urbanim dijelovima grada podjednako, čini se da Zrinjevac uporno zaobilazi. “Nitko ne treba bježati od odgovornosti. Ja znam što znači odgovornost 17 godina. Ja sam šljaker, prije svega, nisam pravnik”, priznao je neki dan, ali zato njegov tim pravnika nedvojbeno radi dobar posao baš kao i sam Bandić, po 16 sati dnevno.

Poput svojeg klijenta, znaju što znači zasukati rukave, stati u brazdu i orati. Da umiju zaraditi svoj honorar, njegovi su pravnici pokazali i prije. I optužnica za Agram, naime, za navodne nezakonitosti teške više od 26 milijuna kuna, također se uspješno odgađala: jednom prigodom sjednica je odgođena jer se nije pojavio Slobodan Ljubičić zato što, kao ni Lovrić nedavno, nije primio poziv, a na sljedećem ročištu, pak, ni za lijek nije bilo vidjeti nekadašnjeg direktora

ZET-a Ivana Tolića, pa ni optužnica za taj slučaj još nije potvrđena. Na lokalne izbore gradonačelnik će, tako, radije izaći kilav, ali bez pravomoćne optužnice.

Komentara 5

Avatar silvijamartinovic
silvijamartinovic
12:07 03.05.2017.

Bandiću brzo nam ozdravi, čuvaj se i nemoj se obazirati na ova podmukla politčki montirana podmetanja! Narod te treba!

MA
MajaSviben
13:58 03.05.2017.

Neka se čovjek samo oporavi! Ima pravo na oporavak i zdravlje!

MI
mirofil
11:55 03.05.2017.

Vraća se Milan jači nego ikada! Brz oporavak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije