Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
17.07.2017. u 21:33

Veći dio javnosti Anju Šovagović Despot gledao je kao u buduću ministricu kulture

Svaka iole važna stranka mora znati da je kadrovska politika i te kako važna. Kadroviranjem se cijeloj javnosti šalju važne poruke. I utječe na društvene tokove. To više čudi odnos Hrvatske demokratske zajednice prema svestranoj glumici Anji Šovagović Despot. Prvo je prije nekoliko godina Anja Šovagović Despot preuzela vodstvo nad HDZ-ovim Odborom za kulturu i u njega uključila i nestranačke kulturnjake u vrijeme kada je HDZ bio oporba i moralno diskreditiran.

Veći dio javnosti Anju Šovagović Despot gledao je kao u buduću ministricu kulture, naravno ako Karamarkov HDZ pobijedi na izborima Kukuriku koaliciju, koja je kulturni sektor vodila katastrofalno traljavo. I Karamarkov HDZ je pobijedio, a Anja Šovagović Despot ispala je iz svih kadrovskih kombinacija, a na zaprepaštenje većeg dijela javnosti koja se kulturom bavi, na ministarsko mjesto je (pokazalo se, nakratko) sjeo malo poznati povjesničar Zlatko Hasanbegović kojeg je Karamarko, očito vizionarski, izvukao iz anonimnosti i pretvorio u veliku nadu, crnog labuda hrvatske desnice. Anja Šovagović Despot tu je ostala po strani, što je izazvalo ponešto mlakog nezadovoljstva u HDZ-u, ali i snažne otpore Hasanbegoviću među kulturnjacima i civilnim udrugama koji su tradicionalno neskloni hrvatskim demokršćanima. Politički gubitak Anja je nadoknadila snažnijim angažmanom na kazališnim daskama, a ostao joj je i položaj članice Nadzornog odbora Hrvatske radiotelevizije, u koji je izabrana u mjesecima izdisaja Kukuriku koalicije na prijedlog HDZ-a. Anja Šovagović Despot je, što se tiče HRT-a, upućena osoba jer je godinama bila članica Programskog vijeća. Stoga ne samo da zna ljude, nego poznaje i pojave koje krvožedni sustav poput HRT-a inicira, a riječ je o sustavu koji ima veći budžet od Ministarstva kulture.

Zato čudi u političkom smislu izrazito brutalan i totalno nestrpljiv obračun HDZ-a i njegovih novih saborskih lijevo-liberalnih saveznika s Nadzornim odborom HRT-a i njegovom predsjednicom Anjom Šovagović Despot koji se odigrao pred očima cijele javnosti. Nadzorni odbor smijenjen je dvije godine prije isteka mandata. Vatru na lomači potpalio je izgledni hrvatski veleposlanik u Italiji Jasen Mesić. Diskusije s dosadašnjim članovima Nadzornog odbora nije bilo.

Naravno, nije ovo prvi put da politika smjenjuje Nadzorni odbor HRT-a koji je zatekla od ranijih političkih vladara. Ali neprilika je u tome što je HDZ dekapitirao Nadzorni odbor baš u trenutku kada je u javnost izašao izrazito nepovoljan dokument o njihovu nadzoru na HRT-om. Dokument koji je, očito, nekoga jako uzbudio. Pa je Anja Šovagović Despot platila visoku cijenu svojih političkih i ljudskih stavova, što će joj, vjerojatno, pomoći da bude još vatrenija i temperamentnija barunica Castelli na Dubrovačkim ljetnim igrama.

Komentara 4

DU
Deleted user
07:01 18.07.2017.

Smjenu su inicirali Mislav Stipić,Jasen Mesić,Darinko Kosor,Andrija Mikulić.O ovom pokeru asova sve se zna! Prvi suradnik,drugi djete Kumrovca teći skojevac,četvrti Jugoslaven

MI
miso
23:04 17.07.2017.

Anja je nekritički podupirala one koji su najodgovorniji za stanje u Hrvatskoj. Teško ju je zbog toga sažaljevati. Tko što radi - sebi radi!

Avatar Ironman0105
Ironman0105
04:02 18.07.2017.

mozda denis drek je...vecina naravno istu nije ni uzela u obzir...jedina joj je kvalifikacija rodbinska vezanost s glumcem Fabijanom...otprilike kao kad bi se neupotrebljiva kcer Dine Dvornika kandidirala za tu poziciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije