Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
19.12.2015. u 10:47

Politička korektnost u Hrvatskoj služi ljevici da šikanira one koji ne slijede sekularnu religiju progresa

Njemačka kancelarka Merkel izjavila je na nedavnom skupu CDU-a da je multikulturalizam "prijevara". To je izjavila u kontekstu migrantske krize te dodala da će Njemačka značajno smanjiti broj migranata koji žele ući u tu zemlju te da će oni koji su već u Njemačkoj morati "poštovati njemačke zakone i tradiciju".

Jesu li te izjave oblik suptilnog rasizma? Još čekamo na reakciju naših dežurnih čuvara demokracije na ovaj nastup njemačke kancelarke. Zašto šute? Po mišljenju nekih možda Angela Merkel nije više dostojna da bude gošća na Hrvatskoj televiziji jer takvim izjavama širi netrpeljivost među ljudima. Svjedoci smo da politička korektnost munjevito stiže u Lijepu Našu te da, kao u drugim liberalnim demokracijama, služi ljevici da šikanira i zastrašuje sve one koji ne slijede sekularnu religiju progresa.

Premijer na odlasku poručuje da lijeva koalicija neće surađivati s onima koji šire nesnošljivost prema građanima bilo koje vjere, nacionalnosti itd. Problem je što ne vidi u vlastitim redovima osobe koje imaju samo prijezir prema vjernicima, posebno tradicionalnim katolicima. Sam je premijer prošle godine u ovo vrijeme izjavio kako su hrvatski biskupi "pohlepni". To je valjda izjavio u duhu tolerancije i poštovanja prema svim građanima. Očito misli da može svima dijeliti moralne lekcije o onome što je prihvatljivo u demokratskoj zemlji. Njegovo ponašanje u ovo postizborno vrijeme otkriva ne samo bahatost nego i duboku tjeskobu zbog mogućnosti da izgubi vlast. To je zaista noćna mora svakom političaru. Profesor Philip Jenkins sa sveučilišta Pennsylvania tvrdi da je posljednja predrasuda i netrpeljivost koja je dopuštena u liberalnim demokracijama upravo ona usmjerena protiv katolika. Jenkins, koji nije katolik, ističe da se u SAD-u ali i drugim zemljama može vrijeđati katolike a da se ne snosi bilo kakve konsekvence. Jednostavno neće vam uništiti reputaciju i karijeru, što bi bio slučaj da se javno vrijeđa bilo koju drugu skupinu u društvu. Postavlja se pitanje kako to izgleda u zemlji poput Hrvatske gdje se velika većina građana izjašnjava kao katolici? Upravo možemo ovih dana to promatrati. Katolički vjernici izloženi su ismijavanju i šikaniranju, tako da nije veliko iznenađenje da neki pojedinci iz Mosta, koji sada stupaju na scenu, ulažu velike napore da svoj vjerski identitet skrivaju ili stave u drugi plan. Dakle, prevladava mišljenje da je isticanje katoličkog identiteta politički štetno i može značiti gubitak pristupa medijima ili, drugim riječima, političko marginaliziranje.

Svjedoci smo da u ovo božićno vrijeme poslovni svijet sve češće koristi izraz "sretni blagdani", tako izbjegavajući riječ Božić. Jedno hrvatsko veleposlanstvo na božićnoj čestitki ima sliku bicikla! Ako ne želimo prikazati jaslice s Isusom, ima mnogo drugih simbola koje ipak označavaju Božić, ali bicikl još nisam vidio. Zaista originalno. Politička korektnost izaziva apsurdne pojave, ali ono što je s vremenom sve jasnije jest da sužava slobodu izražavanja do te mjere da je sve teže javno iznositi neke istine. Na kraju želim ohrabriti sve one u Hrvatskoj kojima je iz bilo kojeg razloga teško, da postoji svjetlo na kraju tunela. Malo dijete iz Betlehema došlo je zbog svih nas. Svim čitateljima, vjernicima i onima koji još tragaju za istinom, sretan Božić!

>>Angela Merkel želi 'drastično smanjiti' broj izbjeglica koji dolazi u Njemačku

>>Dok se malovjerne kukavice dive Orbanu, osoba godine hrabra je njemačka kancelarka Angela Merkel

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije