Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
24.01.2018. u 12:50

I kao političar i kao čovjek, splitski gradonačelnik zaslužio je duboki naklon

Smrt bliske osobe i teška dijagnoza, osobna ili člana uže obitelji, sigurno su najteže vijesti s kojima se čovjek može suočiti. Andro Krstulović Opara, splitski gradonačelnik, upravo je doznao za tešku bolest – zloćudni tumor kože koji je metastazirao na mozak. U tim, za svakog čovjeka teškim trenucima, Opara ni sekunde nije krio da ima zdravstvenih problema. Javnost je odmah za vikend informirana da je gradonačelnik hospitaliziran zbog glavobolje i vrtoglavice, zatim da mu je utvrđeno manje krvarenje u mozgu, a već jučer bila je uspostavljena dijagnoza karcinoma i podijeljena s javnošću.

Iako nije lako osobni zdravstveni karton podijeliti s javnošću, Andro Krstulović Opara zna da je kao gradonačelnik, dakle osoba koja obnaša javnu funkciju i čini izvršnu vlast jednog od najvećih gradova u Hrvatskoj, izabrao jedini ispravni put. Time je spriječio moguća nagađanja, neslužbene izvore, čupanje informacija. Uza sve to, Krstulović Opara zadržao je iznimno vedar i optimističan duh. Šeretski je objavio snimku kako pjeva poznati ulomak iz “Našeg malog mista” pokazujući nesalomljivu narav i u teškim trenucima.

I kao političar i kao čovjek, splitski gradonačelnik zaslužio je duboki naklon. Uvijek svoj, uvijek izravan, političar koji se ne dodvorava ni bivšoj šefici Kolindi Grabar-Kitarović ni šefu Andreju Plenkoviću. U kampanji za gradonačelnika otrpio je velike uvrede i prizemne napade Željka Keruma, ali ostao je pristojan i uljuđen. Uvijek dotjeran, dostupan i ljubazan prema novinarima, i iz bolesničke sobe poručio je da ga se nećemo lako riješiti. Gradonačelniku Splita želimo uspješan oporavak, a pohvale idu i njegovu liječničkom timu iz splitskog KBC-a koji je u relativno kratkom roku uspio dijagnosticirati bolest. U Splitu su upravo postavljeni standardi koje bi političari ubuduće trebali poštovati suoče li se nedajbože s bolešću poput Krstulovića Opare.

Sve ispod toga bilo bi uvreda i za splitskoga gradonačelnika i za javnost...

Andro Krstulović Opara
1/9

Komentara 7

Avatar southman
southman
13:23 24.01.2018.

Svaka čast Opari i neka mu dragi Bog udijlei ozdravljenje, ali lica ovih njegovih zamjenika na slici gore nažalost ne ulijevaju povjerenje niti za Oparu niti za Split ! Nadam se da sam u krivu.

NI
nikolica
16:56 24.01.2018.

Ja mu želim svako dobro i brzi oporavak ali.... Da li ce ti standardi kao i prebacivanje na kbc Zagreb važiti i za obicne smrtnike. Čisto sumnjam, iz vlastitog iskustva kao teški plućni bolesnik , kada zatreba ne voze me u plućnu bolnicu gdje se liječim nego po njima " tamo gdje pripadam " po mjestu prebivališta. Pametnome dosta.

DU
Deleted user
13:28 24.01.2018.

najvaznije ..nasa iva ima o cemu pisati..i to..jos kako..a nigdi..da opara..dolazi u zg..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije