Naslovnica Premium Kolumne

Vučiću, na putu do Beograda poslušaj snimku. Sjećanja će sama nadoći

Skandalozno je to što Vučić govori usred Zagreba
13. veljače 2018. u 18:15 105 komentara 14874 prikaza
Kolinda Grabar-Kitarović i Aleksandar Vučić na Velikoj skupštini SNV-a
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prikazao se kao velika žrtva koja je na nejakim plećima podnijela teret dvaju teških, preteških dana koje je proveo u Zagrebu. A sve kako bi srcem i dušom utjecao da položaj Srba u Hrvatskoj kao i Hrvata u Srbiji bude bolji. I nadao se "da će nešto lakše da bude", ali sve je izdržao kako bi nam svima bilo bolje sutra.

SNV u Lisinskom grabar-kitarović 'Nitko u Hrvatskoj ne smije biti građanin drugog reda. Hrvatska je vaša domovina!'

Ali sve su te slatkorječive poruke uzalud jer Vučić ne priznaje notornu činjenicu -. da je Srbija bila agresor na Hrvatsku. Vučić ne priznaje povijest, pa kako mu onda vjerovati da želi bolju budućnost. Kaže Vučić da mu je u petnaest situacija došlo da nazove Milorada (Pupovca op.a) zašto nije glasao protiv, a posebno kad je Sabor usvojio Zakon o braniteljima "u kojem je Srbija okarakterizirana kao agresora i ne znam što još". Ali zna da je njemu "lakše soliti pamet Miloradu" nego Miloradu živjeti i raditi u Hrvatskoj.

Kolinda Grabar-Kitarović i Aleksandar Vučić na Velikoj skupštini SNV-a
1 / 23
Kolinda Grabar-Kitarović i Aleksandar Vučić na Velikoj skupštini SNV-a

Skandalozno. I to Vučić govori usred Zagreba. Zatim, Vučić u Uredu predsjednice na pitanje o dokumentima iz vukovarske bolnice uspoređuje pokolj na Ovčari s Lorom. Svaki zločin je za osudu i jedna nevina žrtva je previše. Ali Vučić neopisivom lakoćom relativizira povijest i izjednačava agresora i žrtvu. I sve to radi u Zagrebu bez da mu itko iz državnog vrha jasno i glasno oponira.

Eto, zaskočio ga Miro Bulj jučer i upitao "kad će u hrvatsku Glinu". Ali Bulj je populist, a na Pantovčaku i u Banskim dvorima sve su neki fini i pristojni ljudi. Bulj ga je zaskočio i prije nego su novinari Vučića upitali kani li se ispričati za svoj velikosrpski govor u Glini. A koliko je Vučiću bilo teško u Zagrebu svjedoči i to da je protokol Ureda predsjednice zabranio da mu se postavio pitanje o isprici. Danas nam je Vučić pak jasno dao do znanja da se on ponižavati, a kamoli ispričavati neće. Novinara je optužio da je izmislio da je u Glini propagirao teze o Velikoj Srbiji. E, pa Vučiću, na putu do Beograda poslušaj snimku. Sjećanja će sama nadoći. 

[video: 23860 / ] Kolinda Grabar-Kitarović i Aleksandar Vučić u HGK marinko jurasić Čedomir Jovanović brani RH, a Pupovac Vučića SNIMKA IZ 1995. Pogledajte video koji pokazuje da je Vučić ipak stavljao Glinu u veliku Srbiju u Gvozdu Srbija će financirati radiostanice na srpskom ako država da koncesije
ČUDOTVORNA METODA
Kim Kardashian svoju mladolikost duguje tretmanima kisikom

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar navijač
  navijač:

  Hrvatska već vidje svakojaka čuda , al ne nađe štrika za toliko Juda. A.G.Matoš.

 • Avatar argus100
  argus100:

  I svaki put kad pomislimo kako je Vučić jedinica mjere neodgojenog primitivca, on svaki put podigne jedinicu mjere na novu visinu

 • Avatar dmitarX
  dmitarX:

  Kao da Vučića boli pedala što Hrvati misle. On je svoju misiju obavio uspješno; nit orao, nit kopao. Hvala, Kitarovićka!