Povratak na članak

Akademija se treba čuvati da ne postane podij s kojeg se svakodnevno dijele javne lekcije

Devet se država i različitih državnih formacija promijenilo otkako je Strossmayer osnovao Akademiju. U tih devet država sigurno je bilo mnogo težih situacija od ove naše današnje, za koju mnogi misle da je najteža. A nije. Prema tome, hajde da učimo od te činjenice. Uvijek je vladalo pravilo da upletanje u politiku ne smijemo dopustiti.
Objava 13. lipnja 2018. 273 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 3
 • Avatar Django
  Django:

  Dakle, ako je unutar HAZU i došlo do “velikog zamaha i žustrine” nekako se to izvan zidova te ustanove baš i ne primjećuje. Jedino što opravdava pridjev “hrvatska” u nazivu Akademije je njeno čvrsto opredjeljenje za autohtoni i nezamjenjivo naš ... prikaži još! modus djelovanja poznat po sintagmi “ne bi se štel mešati”. A kako HAZU, kao živi organizam, nije ostala imuna na interakciju sa ostalim sastavnicama već duže vrijeme pokojne bivše države, radosno je preuzela i neke užance naših neko vrijeme suputnika kroz bespuća povijesne zbiljnosti, kao na primjer dobro poznati filozofski standard “ne talasaj”. Uglavnom, po svemu sudeći, i nakon Kusića Kusić. A SANU i dalje tjera svoje.

  20:54 13. 6. 2018.
 • Avatar darkkati
  darkkati:

  akademici trebaju šutiti i primati onih 5 000 kuna dodatka

  00:44 14. 6. 2018.
 • bakulušić:

  Politika je uvijek odlučivala tko može u Akademiju i politici se uvijek zauzvrat služilo. Uvijek osim danas. Hrvati očekuju da Akadenija štiti i promiče nacionalne interese i da bude savjest Hrvatske a ne fikus političkih garnitura. Akademija bi prva trebala ... prikaži još! inicirati da istina, ne samo o Jasenovcu i Jadovnu, izađe na svjetlo dana. Nažalost, čelnik Akademije promiče drugu i drugačiju istinu i štiti zvijezdu petokraku.Ipak je to još uvijek - JAZU!

  23:18 14. 6. 2018.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.