Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
16.02.2018. u 12:26

Hoće li Dalić ostati u Vladi, ovisi o postizanju nagodbe vjerovnika u zakonskom roku

Da proces restrukturiranja Agrokorova duga od četrdesetak milijardi kuna škripi na sve strane, nije ni novost ni iznenađenje, unatoč „svetom Anti“, koji je, uz podršku potpredsjednice Vlade Martine Dalić, jučer satima u izravnom televizijskom prijenosu odgovarao na pitanja članova saborskog Odbora za gospodarstvo.

Izvijestio je tako izvanredni povjerenik Ante Ramljak u kojoj su fazi pregovori vjerovnika oko nagodbe, pojasnio zašto je od suda zatražio zakonom propisana dodatna tri mjeseca za nagodbu, opravdao milijunske troškove konzultanata, a dao je i odgovor na pitanje zašto je u Agrokoru angažirana i njegova dojučerašnja tvrtka.

– Poslan sam u nuklearnu elektranu koja samo što nije eksplodirala, svi me tapšate po ramenu i vičete “sveti Ante, spasi nas”, a sad se pitate koliko sam vode potrošio za hlađenje jezgre – retorički se zapitao Ramljak, pravdajući se zapravo pred premijerom, čija ekspertiza slučaja „konzultanti“ još traje i čiji će rezultati odrediti njegovu sudbinu. Ali ne i sudbinu Martine Dalić, koja je jučerašnjim priznanjem da je glavna autorica lex Agrokor skinula s premijera dio političke odgovornosti za slučaj Agrokor. Sigurnost njezina položaja u Vladi sada je proporcionalna vjerojatnosti postizanja nagodbe Agrokorovih vjerovnika u zakonskom roku.

Jučerašnje saborsko ispitivanje ključnog dvojca u slučaju Agrokor imalo je smisla tek zbog činjenice da smo u jedanaestom mjesecu provedbe lex Agrokor dobili konkretne odgovore i pojašnjenja raznih teorija koje su se sustavno isprepletale u kuloarima. S obzirom na to, možemo se složiti s članom saborskog Odbora za gospodarstvo Joškom Klisovićem, kako je ugaslo istražno povjerenstvo za Agrokor imalo smisla. Ali samo dijelom, jer su njegovi ciljevi, sadržaj i program rada te sastav onomad bili potpuno pogrešni. Jer, jučer se potvrdila stara pretpostavka da tko god stane pred hrvatske zastupnike, nedorasle za ozbiljnu raspravu s kompetentnim sugovornicima, koliko god bio kriv ili prav, na kraju ispadne pametan i nevin.

Zagreb: Martina Dalić i Ante Ramljak podnijeli izvješće o poslovanju Agrokora
1/19

Komentara 2

Avatar MK
MK
13:56 16.02.2018.

Bull-Shit... Jedno je spasiti radna mjesta i gospodarstvo - drugo je kada netko sebi stavi loptu na bijelu tocku i puca na prazni gol, i jos se hvali kako je pogodio! ...Cilj (spasavanje radnih mjesta i gospodarstva) je jedna stvar - varijante, modeli i transparentan hodogram su druga stvar. ...Sa Martinom Dalic - previse puta za redom postojalo je "samo jedno rijesenje" - nikakve "alternative" i nikakve "varijante". ...Ovakav sljed dogadaja "jako smrdi" na planirani hodogram negdje drugdje nego u interesu javnosti. ...Ivica Todoric nema sto pricati od onda od kada svoje dugove ne podmiruje na vrijeme (i bolje mu je da suti) - no Dalic i Ramljak jos ce tek doci na mjesto gdje ce morat odgovore davati (...a eto sada neka treniraju pucati na prazan gol!). p.s. jako kratka "kolumna" za ovako slozenu pricu

ST
stefj
22:06 16.02.2018.

Ovdje je stvar vrlo jednostavna - ili sa štitom ili na njemu. Nema nešto između. Ako Agrokor preživi na bilo koji način, Plenković, Dalić i Ramljak su heroji, ako ne sve se urušava... Ove rasprave o ugovorima i slične gluposti samo su političko natezanje, nema veze s ničim, osim jalom i zavisti na kojima se skupljaju politički poeni. Cijeli ovaj show pred kamerama izgledao je kao da fakultetski obrazovan čovjek pokušava nešto objasniti spiljskim ljudima. Nema tog novinara koji može na bilo koji način prikazati to drugačije koliko god se trudili i pokušavali maknuti fokus s te činjenice.... A što se tiče političkih tema, po meni je puno gora činjenica da na jako bitno mjesto konzula u New Yorku ide neobrazovana osoba, mrzitelj Trumpa i Hrvatske vlade koja ne zna Engleski. Vrdoljak je napomenuo da natuca Talijanski i Francuski, što će mu tamo puno značiti.... Je, možda se dogovori s gradonačelnikom na njegovom prajeziku i otvori tamo jednu Meduzu... E to je sramota, veća sramota od Marasa, Bulja i sličnih. Njih bar držimo tu u saboru da ne lutaju previše okolo, a dotičnog šaljemo u svijet da ga svi vide...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije