Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
18.07.2016. u 13:30

Tko će s “desna” vjerovati Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu da je savjesno i profesionalno obavilo svoj posao i opravdano odbacilo kaznenu prijavu protiv Zorana Milanovića?

Predizborno je vrijeme uvijek u Hrvatskoj bilo vrijeme za spinove, laži, poluinformacije, teorije zavjere, medijske ucjene, osvete... Uz to nemamo moralnog sidrišta pa prema svim anketama nemamo povjerenja ni u medije, ni u političare niti u državne institucije. Tko će s “desna” vjerovati Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu da je savjesno i profesionalno obavilo svoj posao i opravdano odbacilo kaznenu prijavu protiv Zorana Milanovića, osobito nakon što je ta informacija zatajena od javnosti sve dok se mogla tajiti.

Kao što javnost ima pravo preko imovinskih kartica i drugih očitovanja znati kojekakve privatne informacije o vodećim dužnosnicima i političarima, pravo je javnosti da zna i kad je odbačena kaznena prijava protiv nekog dužnosnika, osobito ako je prijava podnesena u vezi s javnim poslovima te osobe. U suprotnom, državne se institucije kao i sada suočavaju s optužbama za pristranost, zataškavanje... čime se narušava njihova vjerodostojnost i autoritet.

U ovoj aferi “Milanovićeva pranja novca” zabrinjava i protudržavni mentalitet koji se može iščitati, ako je istina, iz reakcije direktora SDP-a Dinka Sutona koji je nakon saslušanja na policiji zvao Mladena Hrgareka kako bi ga izvijestio da Uskok “radi” njega ili njegovu tvrtku.

I, zadnje, ali najvažnije, “afera Milanović” još jednom je isprovocirala pitanje transparentnosti poslovanja političkih stranaka. Iako Milanović i SDP zbog odbacivanja prijave imaju dokaz da nisu radili ništa nezakonito, upada u oči da je Milanović istražiteljima potvrdio kako se s Igorom Kneževićem zna već 30 godina te se i privatno druže.

I od svih u Hrvatskoj koji se bave poslovima kojima se bavi njegova Intergrafika, baš Milanovićev prijatelj već niz godina intenzivno posluje s državom, kao što je od svih koji se bave medijskim analizama baš Ana Karamarko dobila posao s Karamarkovim prijateljem. U čemu je razlika? Jedino što HDZ sada sve skrušeno objavljuje, dok SDP svoje račune uporno skriva. Na sunce s njima!  

>> 'Ne tražimo da Milanović ode s mjesta predsjednika SDP-a, već da ne bude premijer'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije