Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
18.10.2017. u 16:10

Plenkoviću kao da naklonost medija nije dovoljna, pa sve više popušta pod pritiscima

Premijer Plenković ima jednu veliku prednost, a to je da mu sve prolazi. Njegovi potezi, odluke, pa ni poruke ne nailaze na prevelike kritike. Uglađeni, obrazovani političar koji je karijeru stvarao na području diplomacije i vanjskih poslova ni približno ne živcira medije, kao što je to bio slučaj s Tomislavom Karamarkom.

Ali Plenkoviću kao da ni to nije dovoljno, pa u posljednje vrijeme čini sve kako bi njegova slika u javnosti bila još blještavija. To se ponajviše odražava na rad Vlade, pa Plenković sve više popušta pod pritiscima javnosti/medija, ali i HDZ-ovih partnera. Prvo je odustao od poreza na nekretnine, zatim je ekspresno povukao iz javne rasprave prijedlog novog Obiteljskog zakona...

U samo sedam dana za taj je zakon doživio potpuni zaokret, pa se postavilo pitanje kakvu to politiku HDZ uopće vodi. Onu koja odgovara HNS-u ili onu koju zastupa HDZ, ministrica socijale ili sam premijer? Jedno je sigurno, Plenković je iz procesa konzultacija (kamoli odlučivanja) isključio vrh HDZ-a. Članovi Predsjedništva nemaju pojma koje zakone Vlada sprema, nitko ih ne pita za mišljenje, tek post festum imaju čast čuti Plenkovićevu retrospektivu proteklih događaja i odluka.

Premijer Vladu vodi na način da odluke donosi u najužem krugu, a kao jedna od najbližih suradnica isprofilirala se potpredsjednica Vlade Martina Dalić. Ona trenutačno trpi i najveće kritike, što Ivice Todorića što oporbe, zbog svega što se događalo nakon aktivacije lex Agrokor. Premijeru se mora priznati da ga je dočekala kriza svih kriza – slom Agrokora – i da je to pitanje s kojim će se morati nositi cijeli mandat. Martina Dalić, koliko god bila neomiljena u HDZ-u, zasad prilično dobro odolijeva udarima, no ključno će pitanje biti je li u procesu primjene lex Agrokor sve prošlo čistih ruku.

A igru vode “Martinini dečki”. Prevladava dojam da je Vlada u lex Agrokor išla s dobrom namjerom kako bi se spriječio potpuni gospodarski slom. 
Drugo je pitanje jesu li se usput dogodile namjerne ili nenamjerne “greške”...

Komentara 9

DU
Deleted user
23:06 18.10.2017.

ova iva je prava balkanska kokoska..puno kokodaka..a malo jaja daje..ali razumin je..mora nesto jesti..zato,,kokodaci i dalje..i tako ka kokosi nemate puno..gori..

Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
18:45 18.10.2017.

Problem je samo jedan,svi novinari su navijali za propast agrokora,haos u drzavi nebili nekako ponovo dosli mutavi crveni,sad kad se vidi da od haosa nema nista,sad toboze se brinu ko kako zasto skim,jadno i vec videno.Plenkovic dribla cjelu oporbu i niko mu nemoze parirati to je istina to se vidi po stabilnom rejtingu HDZa.AMEN

BI
billynik
18:20 18.10.2017.

Bože ova žena samo ponavlja već stoput prožvakane teme , na što je spalo naše novinarstvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije