Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
04.01.2015. u 08:15

Stazić nije taliban.
 On je obrazovan, iskusan igrač i svjesno je izveo ovu političku bofl predstavu koja urušava granice izborne kampanje između Josipovića i K. Grabar-Kitarović

"Mirko, pazi metak!" Nakon toga se Mirko baca u zaklon i odgovara: "Hvala ti, Slavko! Spasio si mi život", najpoznatija je rola partizanskog stripa "Nikad robom", iz vremena bivše države.

Na tom je stripu odrastao i Nenad Stazić, istaknuti SDP-ovac i potpredsjednik Sabora RH. Pa sada, poput partizanskih kurira, baca bombu na zločestu Kolindu Grabar-Kitarović. Stazić nije bilo tko, a iz činjenice da je napad proveo iz središnjice SDP-a, može se zaključiti da ga je odobrio i sam Z. Milanović. Ukratko, Stazić je K. G. Kitarović proglasio lopovom, sudionicom organiziranog kriminala zbog kojega se sudilo Ivi Sanaderu. Svoje optužbe i zaključke Stazić temelji na činjenici da je ona bila ministrica u jednoj od Sanaderovih vlada, ali da je "mračila" i po SAD-u kao veleposlanica.

Iz NATO-a Stazić nije dobio takvu potvrdu. Poruka biračima jest – ne birajte lopinu. Kao što je povreda inteligencije bio i usklik kurira Slavka koji je vidio nadolazeći metak, jednako inteligenciju birača sada vrijeđa način Stazićeva zaključivanja i "otkrivanja" tko mora biti lopov. "Za sve to (korupciju) morala je znati i gđa Grabar Kitarović, ona je dio te ekipe", zaključuje Stazić jedino na temelju činjenice da je ona uistinu bila ministrica u "Sanaderovoj eri". Stazić, međutim, nije taliban, kako ga sada zovu. On je obrazovan, iskusan igrač i sasvim je svjesno izveo ovu političku bofl predstavu koja urušava granice izborne kampanje između Josipovića i K. G. Kitarović. Toliko da se čovjek pita – je l' Staziću netko naručio da ovako "pomogne" svom kandidatu premda su i SDP-u skloni analitičari upozoravali da Josipović nipošto ne smije posegnuti za priglupim stilom plašenja birača HDZ-om.

"Kurirski" napad

Kako bilo, Stazićev je "kurirski" napad već izazvao revanšizam i kampanja se nezaustavljivo vrti u smjeru teorija zavjera. Što bi narod rekao – tjerao je zeca, istjerao lisicu. Portali skloni protivničkoj strani već se "zabavljaju" likom i djelom Josipovićeve desne ruke u kampanji, šeficom izbornog stožera Tamarom Obradović Mazal. A koja je, u usporedbi s gđom Kolindom, a mjereno Stazićevim mjerilima – prava "lovina". Gđa Obradović Mazal je, naime, bila osoba od povjerenja Ive Sanadera dulje no što je to bila gđa Kolinda. Sanader ju je već zatekao u Ministarstvu EU integracija, "kliknuli" su te ju je postavio na bitne pozicije, od savjetnice do pomoćnice ministra u MVP-u. Sve do 2008., kada ju je prebacio u Ministarstvo gospodarstva, Damiru Polančecu. Glavna joj je zadaća, kao državne tajnice, bila – javna nabava. Što bi Stazić rekao – vodila je javnu nabavu u kriminalnoj vladi, kao desna ruka Polančecu i Sanaderu!?

U to vrijeme Polančec je zaključio i ugovor s MOL-om o Ini, kojim su prepuštena upravljačka prava Mađarima. Stazić bi tu zaključio: "Gđa Tamara je morala znati, ona je bila dio te ekipe." A morala je i "višestruko" znati jer je tada i njezin suprug Tomislav Mazal bio savjetnik i glasnogovornik Polančecu. Gđu Tamaru angažirala je poslije i Milanovićeva vlada, kao zamjenicu Čačiću. Slučajno ili ne, no njezin posljednji odlazak iz Ministarstva gospodarstva poklapa se s potpuno drukčijim pristupom koji prema slučaju Ina-MOL ima novi ministar Ivan Vrdoljak, koji je protiv zadržavanja MOL-ovih prava u Ini. Zanimljivo, mediji su tada primijetili da se gđa Tamara, nakon odlaska iz Ministarstva, u ožujku 2013. susrela s veleposlanikom Mađarske u kafiću u zagrebačkim Šestinama. S nestrpljenjem čekamo drugi nastavak stripa, u kojem kurir Stazić otkriva "Sanaderovu krticu" na Pantovčaku.

>>Kolinda odbila sučeljavanje u Lisinskom

>>Stazić se obrušio na Kolindu: Glas za nju glas je za Ivu Sanadera!

>>'Stazić je posljednja osoba koja bi smjela govoriti o korupciji'

Komentara 143

DU
Deleted user
08:47 04.01.2015.

Definitivno svim gradjanim RH treba biti jasno da Josipovic nije ugladjeni, mirni , stalozeni, gradjanin svih gradjana RH , mirnoga glasa i umirujucih reakcija......ispod takvog plasta u trenutku jezivog straha od gubitka vlasti i predsjednickih povlastica krije se stvarni Josipovic koji je upravo ono sto Stazic predstavlja......surova i sirova partizanska komesar-odlucnost koja ce sad ovako komunicirati a u slucaju da mu povjiest ponovno pruzi mogucnost odluka i situacija sa kraja 45 postupati kako su i tada postupali ....i to je potpuno jasno! (administratoru molba ako ukine ovu objavu i time ukine moje ustavno pravo na izricanje misljena bez vrijedjanja...jer ovdje nikoga nisam uvrijedio misljenjem, neka mi bar objasnji i definira razloge za mjeru i koji je to tekst ili rijec uvreda ili sto god mi vec nadje) Stazic i njegov lik= Jsipovic ispod maske kojom pljeni naivni puk.

Avatar abakus
abakus
08:42 04.01.2015.

Kod nas bi zapravo izbori trebali biti puno češće, jer se u tom kratkom periodu kampanje izvuče na svjetlo dana toliko toga inače zataškanog i o čemu se šuti, da je se isplati izdržati, iako u svakom normalnom sve ovo može izazvati samo zgražavanje i osjećaj zgađenosti kompletnom političkom scenom kod nas. Ali i medijima, koji nam cijele godine, iz broja u broj, lifraju članke o Severini i kojekakvim drugim bedastoćama umjesto da se bace na istraživanje zbivanja i kriminala u politici i da sve njegove aktere bez milosti raskrinkavaju. To im je posao i da su to radili ne bi Sanader onako dugo mogao izigravati alfu i omegu države, ne bi Mesić odradio ni prvi mandat do kraja a kamo li dobio drugi i ne bi Josipović danas bez imalo srama tražio od građana da ga još jednom izaberu za predsjednika u državi u kojoj se stanje tijekom pet godina njegova prvog mandata u svakom pogledu (gospodarskom, moralnom, demografskom...) srozalo. Mediji su ključni za dobro funkcioniranje demokracije... a naši se mediji bave seksom i najnovijom "viješću" iz stana jedne pevaljke. Sramota.

ZI
Zir
08:40 04.01.2015.

Zasto Stazicu predbacivati da je za 7 kuna ljetovao na Brijunima (ne samo on), moga je on i za 0 (nula) kuna, ovako je pokazao da ima on morala!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije