Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
09.04.2019. u 16:37

Na dosadašnjim mrežama nisu se pokazale nikakve alarmantne posljedice za ljudsko zdravlje. Usto, hrvatski su propisi stroži, a mjerenja svakodnevno prati HAKOM. EU nije zbog zračenja odgodio 5G.

Peta generacija mobilnih mreža ili kraće 5G ponovno je u fokusu javnosti. I opet zahvaljujući političarima i aktualnim dnevno-političkim agendama pojedinaca. Svojedobno je ministar uprave Lovro Kuščević pokazao da je upoznat s terminom 5G te je gotovo usput, pravdajući se zašto nemamo ni u planu elektroničko glasanje, izjavio da, eto, ništa on tu ne može jer treba nam najprije 5G. Sada je pak Živi zid u pravoj populističkoj akciji svoje birače krenuo strašiti “opasnom” 5G mrežom.

Ustvrdili su da smo svi žrtve 5G tehnologije te da smo svi žrtve eksperimentiranja te da, dok ga Bruxelles brani, mi pristajemo biti pokusni kunići. Teško se oteti dojmu da su i jedan i drugi iskoristili nove tehnologije za popravak vlastitog ili stranačkog rejtinga.
Tako smo opet dobili priliku objasniti što je famozni 5G.

A 5G nije ništa misteriozno, već nova generacija mobilnih mreža, s velikim potencijalom razvoja. Kako su mobiteli sve napredniji, logično je i da je mreža sve naprednija. A 5G mreža omogućit će, bržu, kvalitetniju i propusniju mrežu od sadašnje, i to 10 puta. Odnosno brže ćemo skidati filmove, brže surfati, prijenosi utakmica događat će se u realnom vremenu, bez kašnjenja. To će omogućiti i razvoj raznih biznisa, posebno onih koji se bave internetom stvari, samovozećim automobilima, robotikom i svim ostalim primjenama umjetne inteligencije. Zračenje jest jedna opravdana briga u kontekstu mobitela i baznih stanica. I da, neki znanstvenici nisu skloni 5G mrežama jer istraživanja još nisu moguća.

No na dosadašnjim mrežama nisu se pokazale nikakve alarmantne posljedice za ljudsko zdravlje. Usto, hrvatski su propisi stroži, a mjerenja svakodnevno prati HAKOM. EU nije zbog zračenja odgodio 5G. Njemačka je već raspisala natječaj za dodjelu frekvencija, Austrija je već komercijalno isprobala 5G. S druge strane svijeta Južna Koreja pustila ju je u rad, a Amerikanci zbog toga “čupaju kosu” jer nisu prvi. 
Nekako bi bilo logično da političari skupljaju bodove za 5G, a ne protiv njega.

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...

Ključne riječi

Komentara 7

WE
weAreCro
20:17 09.04.2019.

Ako posljedice nisu alarmantne onda nam recite kakve su. Cim tako kazete znaci da posljedice nekakve postoje ali ni vi ne znate kakve. I recite kakva su ispitivanja napravljena, da li su radena u vise zemalja ili samo u jednojj i da li su reziltati provedeni od gradanskih udruga pa da onda vidimo istinu???

Avatar abraham73
abraham73
21:59 09.04.2019.

Ma nije nista samo genocid nad Ljudima i prirodom.

QW
qwertz
18:04 27.05.2019.

Problem je što većinu baš briga u trenucima kad su zdravi, a kad se razbole tek onda razmišljaju "od čega sam to dobio". A problem je duguročan razvoj raka, a i autoimunih bolesti koje se ovdje čak i ne spominju. 5G ima puno veću frekvenciju koja je definitivno nezdravija za ljude, sad je samo pitanje da li netko može "preživjet" to bez da se razboli dovoljno dugo. A, nažalost, ako netko dobije rak za 20 godina koji inače ne bi dobio da nije bio "nafilan" sa EM zračenjem, neće moć direktno s dokazom reć "e to ti je od toga", makar vjerojatno je. I nikog neće bit briga, čak ni onog tko se razbolio jer će ga se uvjerit da se razbolio zbog nečeg drugog. A u HR teleoperateri i ljudi samo gledaju kako će nam biti danas, za budućnost nikog nije briga. Da, neće se svi razboljeti od 5G. Ali jedan dio sigurno hoće. No nitko to neće moći niti htjeti dokazivati tada. Zato je jedini spas osvjestiti ljude da se uvođenje toga zaustavi na vrijeme, kako su napravili u drugim zemljama. Pa neka se na drugima to testira.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije