Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mostar

K. Grabar Kitarović: Hrvati se s ostala dva naroda moraju dogovoriti o uređenju BiH

Kolinda Grabar Kitarović
Goran Stanzl/PIXSELL
15.12.2014.
u 22:56

Navela je kako će, ako postane predsjednica Republike Hrvatske, u cijelosti podržavati BiH, hrvatski narod u BiH, kao i njegovu konstitutivnost te jednakopravnost

Uoči svog predizbornog skupa u Mostaru danas, HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović izjavila je kako je na hrvatskom narodu u BiH da se dogovori s ostala dva naroda i nacionalnim manjinama o unutrašnjem uređenju BiH.

"Mislim kako je u pitanju više unutarnje uređenje što se tiče broja federalnih jedinica, a ne nekog trećeg entiteta - istaknula je Grabar-Kitarović. Navela je kako će, ako postane predsjednica Republike Hrvatske, u cijelosti podržavati BiH, hrvatski narod u BiH, kao i njegovu konstitutivnost te jednakopravnost, piše portal Nezavisne novine.

Grabar-Kitarović istaknula je kako je zadovoljna svojom predizbornom kampanjom te da očekuje pobjedu. Nakon Mostara posjetila je Kupres i Vitez.

 Predsjednik mostarskog Gradskog odbora HDZ-a BiH Slađan Bevanda, kao domaćin večerašnjeg predizbornog skupa, istaknuo je kako se sa skupa želi poslati jasna poruka da su Hrvati u BiH uz Kolindu Grabar-Kitarović, te da strateški cilj predsjednika RH-a treba biti zaštita položaja hrvatskog naroda u BiH.

>> Sve čisto s donacijama koje HDZ skuplja za Kitarović

Komentara 54

DU
Deleted user
23:22 15.12.2014.

Upravo tako. Da je izjavila bilo što drugo, našli bi I tome zamjerku. A to o dogovoru, neka im je Bog na pomoći. Ne mogu se naši Hrvati u Hrvatskoj dogovoriti a kako ce tek uspjeti Hrvati u BiH sa Muslimanima I Srbima?

Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
03:19 16.12.2014.

Hrvatska ce se prije raspasti nego Bosna,Komunisti sve rade da se unisti sve Hrvatsko blizu su toga

MA
Marko1337
23:52 15.12.2014.

Da je uspio Otac domovine, BiH bila organizairana kao konfederalna ili kantonalna država, gdje bi i Hrvati imali svoju konfederalnu jedinicu ili svoj hrvatske kantone. Gdje bi u svom dvorištu bili svoji na svome

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije