Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVOJBENI IZBOR

Politička korektnost prerasla je u rasizam: Crna Miss Helsinkija podijelila javnost

Miss Helsinki
Foto: Facebook
1/3
09.01.2017.
u 10:45

– Čini mi se da je o pobjednici odlučila ista ona multikulturalna propaganda koja se poput tumora širi Europom. Ne vjerujem da je nju izabrala većina Finaca – jedan je od komentara na Facebook stranici

Forumi i društvene mreže eksplodirale su nakon što je na izboru Miss Helsinkija pobijedila 19-godišnja imigrantica Sephora Ikalaba. Po mnogima je Sephora pobijedila ne zbog ljepote nego upravo zato što je crnkinja.

Organizatorima se zamjera pretjerana politička korektnost koja je na kraju prerasla u rasizam, jer su pratilje, pa čak i djevojka koja je završila na četvrtom mjestu, jednostavno ljepše. Nedugo nakon izbora Facebook stranicu izbora Miss Helsinki "bombardirali" su komentarima ljudi iz cijelog svijeta.

Multikulturalna propaganda

– Čini mi se da je o pobjednici odlučila ista ona multikulturalna propaganda koja se poput tumora širi Europom. Ne vjerujem da je nju izabrala većina Finaca – jedan je od komentara, dok su neki čak napisali i kako je njezina pobjeda "uvreda za zdrav razum".

 

 

 

>>Prekrasna portorikanska brineta okrunjena za kraljicu ljepote 2016.

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
11:13 09.01.2017.

Sad ćemo vam poslati Pusiće, Gongove, Platforme 112, Sarnavanke, Borićke i ostale hrvatske babe narikače da riješe te ognjištare i ustaše po Finskoj. Multikulti je mrtav...kratko i jasno.

MA
mare0801
12:08 09.01.2017.

žao mi je žene,ali ovo je stvarno smiješno.

PO
Polikarp
21:40 10.01.2017.

Rasizam je također ako se za misicu odabere osoba samo zato što je pripadnica određene rase. Usput: odabrana misica je uistinu ružna i to nema nikave veze s rasom kojoj pripada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije