Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SEMINAR

Obavezno iskrcavanje i evidencija svega ulovljenog u moru

ribari
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
17.01.2014.
u 14:31

Ribari će biti dužni iskrcavati cjelokupni ulov i voditi evidenciju o količinama i vrstama zastupljenim u ulovu

U Dubrovniku je održan seminar o mogućnostima kontrole i primjene Zajedničke ribarstvene politike u dijelu koji se odnosi na nužnost iskrcaja cjelokupnog ulova. Konkretno, sukladno novim pravilima, ribari će biti dužni iskrcavati cjelokupni ulov i voditi evidenciju o količinama i vrstama zastupljenim u ulovu.

Države članice EU složile su se da Agencija za kontrolu ribolova Zajednice ima važnu ulogu u koordinaciji provedbe ovih odredbi. Agencija će pomoći državama članicama i Europskoj komisiji u uspostavi jednostavnog i cjenovno prihvatljivog sustava praćenja i osiguravanja usklađenosti s ovim odredbama, te izraditi tehničke preporuke o načinu kontrole koji će se koristiti.

- Posrednička uloga Agencije za kontrolu ribolova Zajednice olakšat će implementaciju i korištenje zajedničke metodologije kao i transparentnost provođenja ove nove odredbe unutar Zajedničke ribarstvene politike - izjavio je Pascal Savouret, izvršni direktor Agencije za kontrolu ribolova Zajednice.

- Očekujem da ćemo suradnjom i razmjenom iskustava postići sustav kontrole kojim ćemo svi biti podjednako zadovoljni - istaknuo je pak Ljubomir Kučić, pomoćnik ministra poljoprivrede.

Seminaru, koji je organizirala Agencija za kontrolu ribolova Zajednice (European Fisheries Control Agency – EFCA), prisustvovali su predstavnici svih zemalja članica EU, Europske komisije (DG MARE), znanstvenih institucija i dionika iz sektora ribarstva.

Komentara 2

LU
lutomirski
18:43 17.01.2014.

iskrcaja cijelokupnoga ulova; pa nismo ludi, vec ste jedanputa to htjeli sa burzom napraviti koja je medudrugom propala i niste ljudima jos place isplatili, ja cu prijavljivati ulov kad sebe,moju familiju i moje troskove nadmirim, onda ce doci drzava nared,, koja mi uvijek davala gorivo po cijeni koju sam ja trazijo ????

EM
emojmile
09:07 03.02.2014.

umjesto da se borite sa birokracijom i da je ona vodi, drzava tlaci te jadne ljude.. a talijani koji mogu sto hoce sa brodovima koje srecem po jadranu stalno, nikom nista. oni gdje dodju ne raste vise trava..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije