Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rekordna plaća

Sammir postao naš najplaćeniji nogometaš: Čačić bez mene ne može osvojiti Euro!

Sammir
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
19.02.2016.
u 10:48

'Normalno da sam zaprijetio da ću otići. Pa ja sam im donio prvi i jedini trofej u povijesti – kazao nam je jučer Sammir preplavljen olakšanjem nakon što je potpisao ugovor.'

Prema neslužbenim podacima, Jorge Sammir (28) od jučer je najbolje plaćen hrvatski nogometaš, s astronomskim primanjima od čak 6,5 milijuna eura neto!

Ništa čudno jer brazilski je čarobnjak član jednoga od najbogatijih kineskih klubova, Jiangsu Suninga iz Nanjinga, čiji su vlasnici u prijelaznom roku napravili dva od tri najveća zimska transfera.

I upravo u tom ludom šopingu i leži tajna Sammirova novoga ugovora, točnije poboljšanoga jer nije želio ostati u Kini dulje od 2017. godine.

Kupili Teixeiru i Ramiresa

Naime, nakon što je Jiangsu za 50 milijuna eura kupio Teixeiru uz Šahtara i Ramiresa iz Chelseaja za 28 milijuna eura i dao im najveće plaće u klubu, Sammir je kao najveća zvijezda Jiangsua poželio u isti rang primanja kao njegovi sunarodnjaci. Ili veća plaća ili odlazak, ultimatum koji Sammir ne negira.

– Normalno da sam zaprijetio da ću otići. Pa ja sam im donio prvi i jedini trofej u povijesti – kazao nam je jučer Sammir preplavljen olakšanjem nakon što je potpisao ugovor.

Je li svjestan da mu danas zvijezde Real Madrida i Barcelone Modrić i Rakitić gledaju u leđa po visini primanja?

– Pa uvijek su Brazilci bili bolje plaćeni od Hrvata – našalio se sjajno raspoloženi Sammir, čija je čarolija u finalu kupa prošle godine bila najupečatljiviji detalj Jiangsuove sezone.

Sammir je u prijelaznom roku bio na meti Shanghai SIPG-a, čiji je trener Sven-Goran Eriksson bio spreman bivšega dinamovca platiti šest milijuna eura po sezoni. No Jiangsu je popustio pred Sammirovim pritiskom i munjevitim manevrom zadržao svoga najboljega igrača.

Poruka Anti Čačiću

A što ćemo s reprezentacijom? Ima li najbolje plaćeni hrvatski nogometaš kakvu poruku za svoga bivšega trenera Antu Čačića?

– Ako želi biti europski prvak, bez mene to ne ide nikako! – ispalio je Sammir u svojoj posljednjoj jučerašnjoj poruci.

Novi Sammirov ‘ludi’ ugovor nije nikakvo iznenađenje s obzirom na budžete kineskih klubova koji će u ovoj sezoni od TV prava inkasirati 1,1 milijardu dolara. Kinezi su stoga ove zime mahnito kupovali po Europi, od spomenutih Teixeire i Ramiresa, preko Jacksona Martineza (kupljen za 42 milijuna eura) do Gervinha (18 milijuna eura).

Osim Sammira, u Kini je odnedavno još jedan bivši reprezentativac Nikica Jelavić, član drugoligaša Beijing Rehnea.

Kinesko nogometno prvenstvo počinje 4. ožujka, a Sammira i društvo u prvom kolu čeka Shandong Luneng, na čijoj je klupi bivši brazilski izbornik Mano Menezes. Jiangsu, inače, s klupe vodi rumunjski stručnjak Dan Petrescu.

>>Top 10 najplaćenijih hrvatskih nogometaša!

>> 'Sammir briljira u Kini, spreman je i jednostavno nezaustavljiv!'

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije