Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbačeni iz kupa

Lakrdija u HNS-u se nastavlja: Kazne su predviđene samo za Futsal Dinamo koji traži pošteni nogomet

Futsal Dinamo
Foto: Futsal Dinamo
1/5
02.03.2017.
u 13:53

O žalbi Futsal Dinama odlučivala je prema informacijama koje smo dobili iz Saveza, komisija sastavljena od jednog člana. Ovakve prakse ne bi se posramila ni Sjeverna Koreja!

U danima kada je javnost u Hrvatskoj konačno odlučila progledati i reći dosta sramoćenju hrvatskog nogometa, vrh Saveza, kojeg vode osobe s USKOK-ovim optužnicama za organizirani kriminal težak stotine milijuna kuna, nastavlja se obračunavati s onima koji od početka upozoravaju na te devijacije i ne žele prihvatiti mafijaška pravila igre. Posljednji primjer je izbacivanje Futsal Dinama iz hrvatskog kupa s obrazloženjem da klub nije platio članarinu savezu za tekuću sezonu. 

I tu ne bi bilo ništa sporno da su svi ostali klubovi koji se natječu o 1. HMNL platili članarinu. Ali nisu, a sankcije snosi samo Dinamo. Niti jedan od prvoligaša koje smo kontaktirali nisu nam mogli potvrditi da su platili članarinu za tekuću godinu.

Koliko je cijela situacija nakaradna dovoljno govori podatak da je prvostupanjska komisija odredila kaznu izbacivanja Futsal Dinama iz Kupa s obrazloženjem da u knjižicama nemaju udarene štambilje koji su dokaz o plaćenoj članarini. Problem je u tome što u praksi klubovima savez udara štambilje bez plaćanja članarine, a onda naknadno šalje uplatnice kojima se članarina i plaća. Prošle godine savez ih je klubovima poslao u svibnju, a ove ih godine još uopće nije poslao. Prema ustaljenoj praksi izgleda kako HNS, odnosno ZNS sam krši vlastite propise i radi protuzakonito.

Stvar postaje još zanimljivija nakon odluke drugostupanjske komisije koja odbija žalbu Futsal Dinama, a ima samo jednog člana, pa je odluka donesena jednoglasno! Ovakve prakse ne bi se posramila ni Sjeverna Koreja! 
Svima je potpuno jasno zašto se kažnjava samo Futsal Dinamo, zašto je klub koji u prva dva mjeseca ima već više od 800 članova, u kojem članovi izabiru vodstvo kluba, koji puni dvorane gdje god igra, trn u oku onima koji žele uništiti sve što Futsal Dinamo predstavlja.

No pravo je pitanje je li konačno došlo vrijeme da u hrvatskom nogometu, futsalu i sportu općenito, pa i u društvu u cjelinu, počnu vrijediti ista pravila za sve. Je li došlo vrijeme da se ljubav prema sportu, viteško natjecanje i pobjeda boljeg na terenu stave ispred interesa skupina i pojedinaca i njihovih poslušnika.

Je li konačno došlo vrijeme da se zlu, nepoštenju i nepravdi kaže dosta! 

>>Za više sporta posjetite našu novu Facebook stranicu Večernji list - Sport

Komentara 6

DU
Deleted user
14:16 02.03.2017.

Futsal? Jeli to onaj sport koji igraju rekreativci i neafirmirani igrači pravog nogometa koji su zaglavili u nekom zonaškom klubu?

LI
Lisabon
15:26 02.03.2017.

Draga gospodo iz Futsal Dinama ,sami sebi skacete u usta.Priznajete svoju pogresku,ali trazite da vas se ne kazni!!!!!!!! Koristite situaciju u kojoj kojekakvi politicari skupljaju predizborne poene i traze smjenu HNSa ,a da pritom propagiraju ne mjesanje politike u sport,a sami se mjesaju (uz put pozivaju na primjenu zakona a da pritom niti jednom rjecju ne argumentiraju u kojem to segmentu taj isti zakon HNS ne primjenjuje.I sada Futsal Dinamo ,u toj situaciji,trazi da se na njih zakon nebi trebao primjenjivati.Uz to kazu da i drugi nisu platili clanarinu!!!!!!!!Dakle ubijete covjeka ,ali tvrdite da jeste to ucinili,ali da znate da je to ucinio i vas susjed,a on nije kaznjen!!!!To je dno dna.Govorite da suci nisu polozili norme,a nemate nikakve dokaze za to,nego ste to procitali u 24 sata,koji ,naravno za to nema dokaza nego insajderske informacije!!!!!!Istina je samo jedna:niste platili clanarinu,niste potvrdili natjecateljske knjizice,kraj gotovo.Pricice da savez zbog toga ne radi dobro su tlapnje.Prije mjesec dana ste se pokrili po usima i rekli krivi smo i nadamo se da osim izbacivanja iz kupa nece biti vece kazne,a sad,gle trenutka,pisete pamflete protiv HNSa.Jadno do boli.

SM
san.martino
15:26 02.03.2017.

Sreca da smetaju hdz-u u predizbornoj kampanji inace ih se nikad ne bi rijesili!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije