Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
plavi potopili slaven

Mamić: Silovito smo započeli prvenstvenu utrku!

Dinamo - Slaven Belupo
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/11
18.07.2014.
u 20:50

Bilo je tu svega, lijepih akcija, driblinga, udaraca na gol, obrana vratara, te čak četiri pogotka, koja su zabila četiri igrača – Pjaca, Brozović, Soudani i Andrijašević!

Temperamentni trener Slavena Belupa, Elvis Scoria, u 58. minuti sjeo je na klupu i uhvatio se za glavu... Sve je tada bilo gotovo, Dinamo je minutu ranije zabio za 3:0, neizvjesnost je napustila Maksimir nakon manje od jednoga sata igre. Plavi su, eto, na prvenstvenom startu pokazali zube svladavši goste iz Koprivnice čak 4:0 (1:0) i doista je šteta što je tek nešto manje od 2000 gledatelja vidjelo ovu dobru predstavu aktualnoga prvaka.

Bilo je tu svega, lijepih akcija, driblinga, udaraca na gol, obrana vratara, te čak četiri pogotka, koja su zabila četiri igrača – Pjaca, Brozović, Soudani i Andrijašević! Bili su to, naglasimo, debitantski golovi Pjace i Andrijaševića u plavom dresu, prvi je počeo golijadu u 14. minuti, drugi ju je završio u drugoj minuti sudačke nadoknade. U sastavu plavih nije bilo loše pozicije, a najbolji su svakako bili Brozović i Soudani, dok je ugodno iznenadio, posebno u ofenzivnom dijelu, povratnik u Maksimir, Luis Ibanez...

- Odigrali smo dobru utakmicu, bili smo raspoloženi i silovito smo započeli prvenstvenu utrku, baš onako kako smo i željeli. Stvorili smo dosta šansi, no u ovom je dijelu priprema logično da nam nedostaje koncentracija u završnici, kad se osvježimo bit ćemo i precizniji – govorio je Dinamov trener Zoran Mamić, pripisavši ovom pripremnom dijelu i ponovni pad u igri krajem prvoga dijela, nakon dobrih pola sata.

Tada su gosti iz Koprivnice, u 34. minuti, došli i do prve od svoje dvije velike zgode, no Glavina je iz čiste situacije s 14 metara pogodio vratnicu. A drugog "zicera" nije iskoristio Delić u 63. minuti, izbio je sam ispred Eduarda, ali Dinamov je vratar vrhunskom obranom spriječio pogodak i potvrdio da će biti veliko pojačanje.

- Ovo je za nas ipak bila previše zahtjevna utakmica i Dinamo je zasluženo slavio. Istina, imali smo te dvije zgode, ali kad ih ne iskoristiš protiv ovako jakog Dinama, onda je jasno da ne možemo očekivati ništa osim poraza. Očito je da se moramo pojačati želimo li ostati u Ligi, koja će bit jača nego lani – govorio je trener gostiju, Elvis Scoria.

U sastavu Dinama nije bilo kapetana Joea Šimunića (kapetan je bio Ademi, koji je opet dobro odigrao i na zadnjem veznom i na srednjem braniču), Mamić kaže da je opravdano izostao zbog ranije dogovorenih privatnih obveza. A kakva je situacija s ozlijeđenima Pivarićem i Čopom?

- Pivarić ne putuje u ponedjeljak u Vilnius na uzvrat sa Žalgirisom, dok će Čop vjerojatno biti u zrakoplovu – rekao je Mamić.

Dinamo je, eto, iz utakmice u utakmicu sve bolji, valjda će to prepoznati i zagrebačka publika, te u dolazećim utakmicama popuniti maksimirske tribine...

>> Aalborg je pet puta jeftiniji od Diama, ali je uspio prezimiti u Europi

Ključne riječi

Komentara 15

PR
pravica
22:41 18.07.2014.

Danas u Hrvatskoj fali pristojan (neću reći odličan ) stadion za 15-ak tisuća gledatelja. Stadion mora biti natkriven, pa ovo je sramota i ruglo koje tjera ljude dalje od nogometa. Što se tiče navijača oni će doći, doći će cijele obitelji obitelji samo treba pošteno raditi svoj posao pa će gledatelji to prepoznati i pozdraviti. Ovi plaćenici koji ruše dinamo mi uopće ne fale. Što bi oni htjeli samoupravljati, neka daju svoju lovu pa neka odlučuju. Maera nema prebijenu lipu i on bi vodio dinamo e pa dečki nebu to išlo

DU
dublue
07:38 19.07.2014.

Cestitam plavi. Pokazite jos jednom svima da ste nedohvatljivi.Jalni neka nastave svoju agoniju, jer takvima nema pomoci.Oni samo propadaju dublje u blato svoje zloce.I more je plavo.

JU
juma
11:51 19.07.2014.

Vrlo dobro, a bude još i bolje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije