Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pregovori u londonu

Sapunica ipak nije završila! Andrej Kramarić između Leicestera i Chelseaja

Andrej Kramarić
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
05.01.2015.
u 14:00

Točan ishod bit će poznat nakon završetka pregovora na koje je Kramarićeva delegacija otputovala u Londonu

Iako su prve neslužbene informacije govorile kako je Andrej Kramarić sinoć dogovorio sve oko prelaska u Chelsea, čini se kako transfer napadača Rijeke i reprezentacije ipak još nije realiziran. Štoviše, Leicester City navodno je iskočio u prvi plan, no točan ishod bit će poznat nakon završetka pregovora na koje je Kramarićeva delegacija otputovala u Londonu.

Kada je početkom prosinca stigla službena ponuda Leicester Cityja, bilo je izvjesno da će se transfer Andreja Kramarića zakomplicirati. Kramarići su zbog sportskih razloga dvaput odbili mogućnost odlaska u posljednjeplasirani klub Premierlige, a ponuda od 10,7 milijuna eura potpuno je poremetila tržišnu utakmicu nekoliko klubova. Točnije, prekinuta je tržišnu utakmicu u kojoj se Kramarićeva cijena stalno kretala negdje između 5 i 7 milijuna eura.

Većina klubova odmah je odustala, Leicester City u prvom je krugu pregovora iz utrke izbacio sve talijanske klubove (Juventus, Inter, Milan...) koji, prema platežnoj moći, ne mogu konkurirati najslabijem engleskom premijerligašu. Izbacio bi Leicester iz utrke i Chelsea da obitelj Kramarić ne inzistira na odlasku na Stamford Bridge.

Ponuda Chelseaja određena je klauzulama koje Rijeci jamče 3,5 milijuna eura zarade, preostala 3 milijuna eura lijepo izgledaju samo na papiru. Rijeka je tražila tri milijuna više u kešu, ali Chelsea nema namjeru mijenjati ni poslovnu filozofiju, ni financijsku strukturu kupnje perspektivnih igrača.

Koliko god ponuda Chelseaja izgleda podcjenjivački prema ponudi Leicestera, na Stamford Bridgeu samo poštuju pravila struke, koja je procijenila da Andrej ne može odmah igrati za prvu momčad. Da struka na Stamford Bridgeu misli drukčije, Leicester bi imao više šanse pobijediti Chelsea u utakmici za bodove nego u tržišnoj utakmici!

Leicester City u Kramariću vidi igrača koji će pojačati momčad u neizvjesnoj borbi za ostanak. Vlasnik Leicester Cityja, tajlandski milijarder Vichai Srivaddhanaprabha, izdvojio je čak 40 milijuna eura za zimski šoping. Iz Toronta je doveden iskusni 32-godišnji napadač Jermain Defoeu, a za otprilike deset milijuna eura dolazi 22-godišnji Danny Ings iz Burnleya.

Rijeka je pristala na ponudu Leicester Cityja, Kramarići žele otići u Chelsea, Leicester City u kešu nudi triput više od Chelseaja koji bi Kramarića posudio Leicester Cityju...

Kramarići zajedno sa svojim poslovnim suradnicima sada pokušavaju pronaći model kojim bi Chelsea i Leicester City zajedno platili odštetu. Rijeka predlaže varijantu sa šest milijuna eura u kešu, dodatnih tri milijuna u klauzulama... Boli glava od kombinacija, a prijelazni rok je tek počeo!

Matjaž Kek u srijedu je zakazao prvo okupljanje momčadi u ovoj godini. Trener Rijeke inzistira da se Andrej Kramarić, dok se prelazak potpuno ne finalizira, na prvom treningu pojavi bistre glave. Ako se pojavi...

>>Kramarić će u Chelseaju zarađivati upola manje nego što bi u Leicesteru

Komentara 21

DO
dodotatino
12:40 05.01.2015.

Iza naslova" gotovo je" očekuje se i nešto konačno a ne kombinacije. Istina je da još nisu ništa dogovorili. Možda su tek sada stigli u London a dogovor je daleko. Žurba je nastala jer je Kek tražio čistu situaciju prijee priprema a i uprava želi ako Krama odlazi da na vrijeme popuni ekipu. Svakako puno sreće

CR
CrazyCat
12:56 05.01.2015.

Bolje da je otišao u neki solidan klub, kao Mandžukić u Wolfsburg, pa tek onda u veće klubove. Ako neće na posudbi zabijati 20+ golova u sezon, Chelsea ga neće nikad vratiti s posudbi. U svakom slučaju sretno.

NO
NoviPravednik
13:28 05.01.2015.

Još jedna karijera propada zbog pohlepnih roditelja igrača, šteta, ima klasu, mogao je biti jedan od najboljih napadača u europi! Kao prvo London će vidjeti na potpisivanju ugovora i nikad više, osim naravno turistički, na probi ako se dobro nee uklopi za 6 mj ide u niži rang i tako propadaju mladi talenti! Roditelji nekad žele najbolje za svoje dijete al nisu svjesni da im prave štetu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije