Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAMIĆ ODLAZI?

Bišćan, Marić i Šokota žele preuzeti Dinamo

Zdravko Mamić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
18.03.2014.
u 21:00

– Da, nas je nekoliko igrača u kontaktu, ali dogovorili smo se da ne iznosimo detalje, sve će se znati vjerojatno početkom sljedećeg tjedna – kazao je Igor Bišćan.

U Dinamu se spremaju velike promjene, bivši igrači Dinama spremni su preuzeti klub, generacija koja je svoj put počela 1997. i velikom pobjedom nad Partizanom (Bišćan se priključio poslije), sad je na putu povratka u Maksimir. Igor Bišćan, Silvio Marić i Tomo Šokota uskoro bi trebali objaviti svoju nakanu. Kontaktirali su i s Robertom Prosinečkim, no on bi zasad bio samo moralna podrška.

Barišić: Svi ćemo otići

– Da, nas je nekoliko igrača u kontaktu, ali dogovorili smo se da ne iznosimo detalje, sve će se znati vjerojatno početkom sljedećeg tjedna – kazao je Igor Bišćan.

Spremni ste za posao?

– Ne mogu zasad govoriti o svemu tome.

Iako neki tvrde da Zdravko Mamić ipak neće otići, da je ovo samo jedan od njegovih ‘spinova’, predsjednik Mirko Barišić uvjerava nas da je odlazak doista jako blizu.

– Nije me Zdravko iznenadio svojom najavom odlaska jer znam kakav nenormalan progon trpi. Užasne se stvari događaju u našem društvu, ne samo u sportu. I ne treba čuditi što nismo imali svoju državu tisuću godina – kaže Barišić koji ne misli da će se Mamić predomisliti:

– Vidjet ćemo, ali imamo Europu na pragu, a udružena huliganska mafija zna da nas može izbaciti zbog rasizma. Nije to pitanje izbora “jedan čovjek – jedan glas”, nego brisanje Dinama sa sportske karte.

Ode li Zdravko, idete li i vi?

– Abdicirat će cijelo vodstvo, to je pitanje časti – zaključio je Barišić.

A slično razmišlja i Zdravkov brat, trener Zoran Mamić.

– Ode li Zdravko, odlazim i ja. Zato što te navijačke grupacije koje Dinamu rade o glavi ne bi bile zadovoljne kada bi otišao samo Zdravko. Rasizam s tribina bi se nastavio, i dalje bi nam prijetilo izbacivanje iz Europe. Da ostanem, rekli bi da Zdravko sve vodi preko mene, tako da moj ostanak ne bi imao smisla – kaže Zoran Mamić.

Brat je odlučan otići?

– Da, on zaista misli ozbiljno. Iako bi to bilo loše za klub – dodao je Zoran.

Ćiro Blažević komentirao je namjeru generacije ‘97.

– Ti dečki imaju nogometno znanje i veliku ljubav prema Dinamu, poznajem ih, sposobni su voditi klub.

Ćiro smatra da bi se njihovim ulaskom u klub vratila publika na travnjak.

– Klub bez navijača nema svrhe, džabe novac Mamiću kad stadion zjapi prazan.

Ipak Ćiro upozorava da ne treba misliti da će Mamić doista napustiti klub.

– Sve što Mamić obeća, na kraju napravi suprotno. Meni je dosta toga da Mamić o svemu sam odlučuje, pa nije Dinamo njegov klub.

Trener svih trenera kaže da će Marić, Bišćan, Šokota, i Šimić preuzeti klub samo ako su pridobili podršku gradonačelnika Zagreba.

Milan Bandić o svemu što se događa u Zagrebu odlučuje, pa tako će i o ovome. Klubu daje najviše novca. Naravno da onda i odlučuje.

Barić: Navijači, ujedinite se

Otto Barić smatra pak da bi odlaskom Mamića Dinamo puno izgubio.

– Ja nisam ni na čijoj strani. Ove sam dečke trenirao i siguran sam da su sposobni jednom voditi klub, no isto sam tako siguran da bi Zdravkovim odlaskom klub puno izgubio jer na ovim prostorima nema takvog sportskog djelatnika koji je toliko dobar u financijama i prodaji igrača kao on.

A Dinamovim navijačima Otto je poručio:

– Katastrofa je da navijači napuštaju stadion kod 5:0 protiv Istre, to nema smisla. Neka se navijači ujedine i pomognu Dinamu, a ne da samo traže konflikt i razdor...

>> Odlazim, ne želim da Dinamo bude talac Zdravka Mamića

Komentara 52

MA
majeltomoguce
22:48 18.03.2014.

Ajme meni, recite da se šalite!?!? Da je netko rekao Šimić, Boban i Prosinečki rekao bi wow. Od ove trojice ne znam tko je veći ... u glavi! Marić je izgubio milijune od sponzoruša, Biščan pobjegao iz repke, a kasnije udario i čovjeka na ulici jer mu je prigovorio na bahatom parkiranju ili Tomo Šokota koje je nudio jamčevino od 150000€ Sanaderu :))) (a trenutno se bavi amaterskiki ribolovom). Ti ljudi će znati voditi Dinamo??? Da pogodim, jedan od ostalih zainteresiranih su Balaban i Ljubopjević :)? A 1. travanj tek za tjedan dana ...

BO
Boriso
21:38 18.03.2014.

Nevjerojatno, Mamić od Dinama napravi klub koji je deset godina za redom hrvatski prvak, sedam godina sudionik europskih natjecanja po skupinama u Ligi prvaka i UEFA kupu, napravio omladinski pogon pun talenata za koje se otimaju svi europski velikani, financijski osnažio klub , ali zbog netrpeljivosti udruženih medijskih, političkih i huliganskih ljubomornih snaga čovjek se mora povući jer ta zlobna netrpeljivost koja se pojavila s prvim velikim transferima je očito nepodnošljiva jer ugrožava osim Mamićevog zdravlja i samu europsku budućnost Dinama. Nadam se da će neki budući likovi u vrhu Dinama biti upola uspješni kakvi su bili Mamić i Barišić!

KB
Kum Bartol
22:17 18.03.2014.

Dok nisam ovo pročitao, bio sam protiv Mamića. Sada više nisam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije