Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbolji vratar HNL-a

Danijel Subašić mi je dao svoje rukavice i rekao: 'Imaš stila'

09.11.2014., stadion u Kranjcevicevoj, Zagreb - MAXtv 1. HNL, 15. kolo, NK Zagreb - GNK Dinamo. Dominik Livakovic. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
03.04.2015.
u 12:40

Zadarska škola: Zvijezde Lige prvaka, Modrić i Subašić, počeli su kod istih trenera kao i ja, kaže Dominik Livaković.

Od Kvatrića do savskog nasipa u Veslačkoj najbolji vratar jesenskog dijela HNL-a i vratar koji je u prošlom kolu zaustavio Hajduk putuje, u pravilu, tramvajem.

– Od Kvatrića do Savske idem ZET-ovom 'peticom'. Naravno, dižem se starijima u tramvaju, to je kultura – kaže vratar Zagreba Dominik Livaković (20).

Dive mu se velikani

Ćiro (70) tvrdi kako ste 'novi Beara', legendarni vratar Dinama Željko Stinčić (64) je među 'fanovima', a zapljeskao je i Stanko Poklepović (76). Interesiraju se i europski klubovi. Je li vam to vjetar u leđa ili u prsa?

– Itekako mi gode pohvale! Pogotovo od veličina poput trenera koje ste spomenuli, koji su u nogometu više od 50 godina. Mene više muči kad kažu da nisam dobar, to me više 'pokopa'... – smije se mladić, koji je među najtalentiranijim vratarima kontinenta u generaciji.

Počeli ste na zadarskom Bagatu, kao Luka Modrić i Danijel Subašić?

– Imali smo i iste trenere, Modrić je također počeo trenirati kod Matoševića, a Subašić kod trenera vratara Jakova Pinčića i Tomislava Rogića. Sa Subašićem, kojem svaka čast za igre u reprezentaciji i Ligi prvaka, sam i sam trenirao. Godilo mi je kad me pohvalio i rekao mi: "Sviđa mi se kako braniš, imaš stila!" Dao mi je jednom i vratarske rukavice, a iako sam imao nove, njih sam ostavio u svlačionici, a branio ponosno u njegovim starima. Donijele su mi sreću...

Tko su najdraži navijači?

– Moje bake Vesna i Mirjana! Kad Zagreb igra u Zadru, dođu na tribinu, navijaju za mene iz svega glasa. Neki se okreću i gledaju ih u čudu, no one se ne daju smesti.

Jeste li, kao dijete, navijali za Hajduk?

– Često sam bio na Poljudu na tribini. Danas je moj rođak Marko (12) veliki hajdukovac, nosim mu dresove igrača Hajduka, čemu se veseli. No, to što sam obranio jedanaesterac Tinu Sven-Sušiću, zamjerio mi je.

Obrane igraču Uniteda

Koje su vam najdraže obrane? Što pamtite?

– Obranio sam engleskim reprezentativcima Lukeu Shawu iz Manchester Uniteda te Harryju Kaneu iz Tottenhama, kada smo igrali u U-21 momčadima.

Je li dolazak u NK Zagreb bio pravi odabir za vas?

– Apsolutno! Tu branim od 17. godine, teško da bih drugdje dobio ovakvu, pravu, priliku... Dolazak u Zagreb bio je najbolji potez koji sam mogao napraviti! Godine koje su iza mene bile su presudne za moju karijeru. Cilj je bio vidjeti kako ću se držati, hoću li dalje igrati ili ću se okrenuti fakultetu Međunarodnih odnosa i diplomacije. I ide mi, pravi je gušt braniti!

>>Deda iz Zagrebella: Po Nježićevim metodama rade Köpke i Neuer

Komentara 1

MP
mparac3
16:49 03.04.2015.

Pravi primjer odličnog sportaša, i izvrsno odgojenog mladića.... Za vjerovati je da će takav i ostati....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije