Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTERVJU NAKON NAPADA

Bruno Marić: Nisam mogao ni pomisliti da bi me netko pokušao ubiti!

Bruno Marić
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/6
12.10.2016.
u 22:01

– Idem do kraja! Podignut ću tužbe, neću stati sve dok ne doznam imena onih koji su sudjelovali u ovom pokušaju ubojstva! Već su sa mnom kontaktirali pojedinci iz buduće izvršne vlasti, kao i neki saborski zastupnici.

U Stobreču pretučeni nogometni sudac Bruno Marić tijekom noći na srijedu vratio se u Daruvar. Jutro poslije brutalnog huliganskog napada Marić nam je rekao:

– Sve me boli, osjećam se kao da me udario tramvaj! Povraćao sam tijekom povratka kući i odmah sam se javio svom liječniku i otvorio sam bolovanje. Ovo povraćanje, kao i spoznaja da mi smeta svjetlost, upućuju na to da sam ipak pretrpio potres mozga – rekao nam je Marić.

Kad sad odvrtite film nemilog događaja, kakvi vam se osjećaji javljaju?

– Moglo je sve to i drukčije završiti. Naime, kad sam ih vidio da ulaze u restoran, maskirani i naoružani šipkama, palicama i “bokserima”, mogao sam i drukčije reagirati budući da sam bio naoružan. Ali, u tom mi je trenutku prošlo kroz glavu da možda žele sa mnom razgovarati, verbalno me napasti, očekivao sam možda i nekakav fizički sukob, ali ne ovako brutalan kao što je bio! Bez ikakve riječi jedan je od njih dotrčao do mene i šipkom od hidranta opalio me po glavi, to je bio apsolutni pokušaj ubojstva! Da me dva puta udario tom šipkom po glavi, sigurno bi me ubio – kaže daruvarski sudac i nastavlja:

– Kao sportaš, legalist, dragovoljac Domovinskog rata, kao osoba koja u Hrvatskoj obavlja javnu dužnost i u tome sam posljednje dvije godine proglašen najboljim, nisam mogao ni pomisliti da bi me netko, zato što misli da u nekim utakmicama nisam sudio kako treba, pokušao ubiti!

Hoćete li nakon svega izbjegavati odlazak u Split?

Ni slučajno! Jedva čekam da opet dođem u Split! Ni u kojem slučaju ne želim ove kukavice, huligane dovoditi u isti kontekst s gradom Splitom, Hajdukom i svima onima koji vole Hajduk!

Razmišljate li možda o prestanku suđenja?

– Ne! Čim ozdravim, vratit ću se na nogometne travnjake.

Prije mjesec dana rekli ste da više nećete suditi Hajduku, je li se nešto promijenilo u vašim razmišljanjima?

– To sam rekao, ali ne mogu utjecati na koju će me utakmicu povjerenik za suđenje delegirati.

Što ćete sad poduzeti?

– Idem do kraja! Podignut ću tužbe, neću stati sve dok ne doznam imena onih koji su sudjelovali u ovom pokušaju ubojstva! Već su sa mnom kontaktirali pojedinci iz buduće izvršne vlasti, kao i neki saborski zastupnici. Siguran sam da je sad došlo vrijeme da se krene u izradu novog Zakona o sprečavanju huliganizma. Ako ove teške batine koje sam dobio pokrenu učmalu administraciju u rješavanju problema te ako to omogući policiji i pravosudnim organima da se napokon stane na kraj huliganima, rado su sve preboljeti.

Komentara 20

GL
GLADIATOR
23:49 12.10.2016.

Hajdukovac sam, ali nemogu vjerovati da su za sve drugi krivi, pa DZ je imao po 30 bodova više na kraju prvenstva, pa koliko puta godišnje je mogao Marić naškoditi Hajduku ili koliko bodova ukrasti?, .... pa tko nam je kriv što nemamo pravu košarku u Splitu?, ajmo opet nekog istući....

GL
GLADIATOR
22:35 12.10.2016.

Sramota da 2016 ljudi ovakve stvari čine, još veća sramota što hajduk i torcida to brane sa ali, o policiji nemam komentara.

3M
3Marsijanac
05:36 13.10.2016.

Ova Torcida je sramota cijele Hrvatske a hrvatsko pravosudje i politicari su jad i bijeda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije