Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije za SP

Čačić opet prekasno mijenjao, vjerovao je Mandžukiću koji je u krizi

Mario Mandžukić
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/16
06.09.2016.
u 08:25

Četiri puta pogađali smo gredu, ključne lopte obranio je Babacan, no vatreni nisu imali protuigru za motivirane Terimove trupe. Utakmica 1. kola kvalifikacija za SP u Maksimiru između Hrvatske i Turske završila je s 1:1

Jedan izmišljeni, nepostojeći prekršaj Modrića na turskom igraču na 25 metara od našega gola, jedan krivi trzaj glavom Ivana Perišića u živom zidu i – odoše dva boda iz Zagreba.

Pomalo je šokantan početak kvalifikacija za SP za Hrvate, jer s druge strane je ipak bila osrednja europska reprezentacija, bez podcjenjivanja Turaka, ''drugoligaš'' nasuprot jedne od najmoćnijih sila Staroga kontinenta.

S tog polazišta, ovaj remi zaista je podbačaj domaćina, premda ćemo mu s lakoćom naći olakotne okolnosti. Ne sjećamo se, naime, kada je Hrvatska uspjela toliko promašiti u jednoj utakmici, odnosno koliko toga je uspjela pohvatati hobotnica na suparničkim vratima.

Čak četiri grede i barem tri bravurozne intervencije vratara Volkana Babacana donijele su Turcima (1:1) bod kojemu se vjerojatno nisu nadali. Taj Volkan je, inače, vratar Istanbul Basaksehira i nedavno je na Rujevici protiv Rijeke primio dva komada.

Sablasna atmosfera

Naš izbornik Ante Čačić remi povezuje s, kako on kaže, avetskom atmosferom u Maksimiru...

– Da smo imali huk s tribina, bilo bi sasvim drukčije. Ostali smo bez dva boda koja smo zaslužili, Turci su puno zadovoljniji ovih ishodom. Nogomet je ponekad okrutan – kazao je Čačić, ne mogavši pritom ne apstrofirati nepostojeći prekršaj Modrića prije turskoga pogotka i sve te silne neiskorištene šanse.

– Taj gol nas je učinio nervoznim. No, mi smo još uvijek u sedlu, ništa nije alarmantno. Skupina je jako zahtjevna i nitko u njoj neće lagano osvajati bodove – dodao je Čačić, teško skrivajući razočaranje.

Međutim, možda je i sam mogao utjecati ili barem pokušati utjecati da se stvari okrenu.

Primjerice, Čačić i dalje bezrezervno vjeruje Mariju Mandžukiću, premda je naš prvi napadač još uvijek u golgeterskoj krizi. Posljednji pogodak za reprezentaciju u službenim utakmicama postigao je još u lipnju prošle godine, protiv Talijana u Splitu. Preciznije, njegov post traje već 611 minuta.

Mandžo se protiv Turaka, u svojoj požrtvovnosti, strahovito trošio ganjajući suparničke bekove, uklizavajući na centru, oduzimajući lopte poput kakvog defenzivnog vezista. A ta energetska potrošnja Marija onda košta učinka tamo gdje je najpotrebniji, pred golom.

Čačić u Mandži još uvijek vidi Šukera, uvjeren kako je to igrač kojega se isplati čekati, pa onda Kramarića i Nikolu Kalinića, dojam je, uvodi prekasno. A kada u finišu krene stihija i mahnito ganjanje pogotka, prije će, poput majstora Cice, pogoditi s nekim ‘Schildenfeldom’, nego gomilanjem profinjenih golgetera.

Luka Modrić i opet je bio prva violina našega orkestra, ubitačno efikasan u oduzimanju lopti, ali i inovativan i lucidan u kreaciji. Kada mu je poljski sudac dosudio prekršaj u 45. minuti, Luka je eksplodirao od gnjeva, kao da je znao što nam se sprema...

Terimu hrvatski dres
Na žalost, izostao je i učinak Marka Pjace. Nastranu greda koju je uzdrmao glavom, ali promašaj s pet metara, u čistoj situaciji, neshvatljiv je gaf.

– Ja sam s Markom zadovoljan, no ono što se pisalo o njemu, da je mađioničar i ne znam što sve, sigurno je ostavilo traga na njemu. Bio je agilan, dobar, zadovoljio je – kazao je Čačić, kojemu je Fatih Terim na presici zahvalio na izrazito prijateljskom odnosu.

Naime, Ante je turskome izborniku, u povodu 63. rođendana, poklonio hrvatski dres s natpisom Terim. I velikodušno mu prepustio i kolosalni bod...

Komentara 101

HR
hr76
11:32 06.09.2016.

Zamjene se vrše u 60., a ne u 80. minuti. Čačić nikako naučiti!

Avatar mister.N@
mister.N@
09:55 06.09.2016.

cacic nema pojma i tu sve staje!!!!

CE
centirion
09:45 06.09.2016.

Mandjo podsjeća na Balabana! Stalno je u prilici,stalno u ziceru a gola nema pa nema! Da je sinoć igrao otpisani Eduardo on bi gol "ukarikao" pa vi recite sta god hoćete!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije