Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
21.02.2013. u 12:00

Brojni bi građani bili zahvalni političkim strankama kada bi ubuduće kandidirali samo one koji se bar pasivno znaju služiti nekim stranim jezikom.

Ivo Josipović, predsjednik RH, treba uskoro donijeti formalnu odluku o raspisivanju izbora za dvanaest zastupnika koji će nas ubuduće predstavljati u Europskom parlamentu. Saborska je rasprava pokazala da o terminima budućih izbora nema sloge čak ni u vladajućoj koaliciji, ali bi stranke možda ipak trebale postići konsenzus bar oko uvjeta koje bi kandidati trebali ispunjavati. Brojni bi građani bili zahvalni političkim strankama kada bi ubuduće kandidirali samo one koji se bar pasivno znaju služiti nekim stranim jezikom. Jer – pipl mast trast dem.

Prijavio nula kuna donacija pa dobio 325.000 kuna

Deneš Šoja, saborski zastupnik mađarske manjine, izbjegao je stegovne mjere nakon što je ispunio zakonsku obvezu i objavio izvještaj o primljenim donacijama. Šoja je kašnjenje opravdao kvarom internetske stranice pa je sad izvještaj svima dostupan. A u izvještaju na Šojinoj web stranici lijepo piše da je primio nula kuna donacija. Za “nagradu” što je ispunio zakonsku obvezu dobit će 325.000 kuna iz državnog proračuna. Bit će dovoljno za popravak internetske stranice.

Šutnja je zlato, a ponekad i limuzina s vozačem

Vladimir Šeks, saborski zastupnik HDZ-a, upadljivo se ne izjašnjava o verbalnom ratu Kosor – Karamarko. Globus otkriva i razlog – dobio je na raspolaganje stranačku limuzinu s vozačem. A šutnja je zlato. Ili bar limuzina.

Ne da nema 200 bogatih obitelji, nego ih je 260

Goran Marić, saborski zastupnik HDZ-a, mogao bi se uskoro naći na radaru vrha stranke nakon posljednjih izjava. Dok je nova Karamarkova uzdanica i Tuđmanov ministar privatizacije Milan Kovač u našem listu ustvrdio da je priča o 200 obitelji koje su se obogatile u pretvorbi “glupost”, ekonomist Marić tvrdi posve suprotno. Na tribini u Splitu, prema pisanju Slobodne, Marić je ustvrdio da smo dobili “260 obitelji koje imaju bogatstvo pred kojim se mogu skriti i američki milijarderi”. Da ne bude zabune, precizirao je kako je enormno bogaćenje pojedinaca posljedica lutanja u ekonomskoj politici u posljednjih 16 godina, dakle upravo u vrijeme dok je pretežno na vlasti bio – HDZ.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?