Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
magični broj 20

Znanstvenici otkrivaju zašto je za muškarce bolje da spavaju sa što više žena

seks
Foto: Shutterstock
29.10.2014.
u 09:37

Riječ je o prvoj studiji koja ukazuje na važnost broja partnerica kod prevencije raka prostate, a ne kao dosad broja odnosa ili masturbacije.

Veći broj seksualnih partnerica mogao bi muškarce spasiti od raka prostate.

Proizlazi to iz istraživanja provedenog na Sveučilištu Montreal prema kojima muškarci koji mijenjaju partnerice imaju gotovo 30 posto manji rizik od razvoja ove bolesti.

Konkretno, istraživanje je utvrdilo kako muškarci koji su imali više od 20 različitih partnerica imaju rizik za 28 posto manji od razvoja raka prostate od onih koji su tijekom života spavali samo sa jednom ženom.

Također, oni koji su u krevet odveli više od 20 žena imaju i 19 posto manji rizik od oboljenja od agresivnih tumora, piše Daily Mail.

Isto ne vrijedi za muškarce koji su imali više od 20 partnera muškaraca. Oni koji su imali više od 20 različitih partnera zapravo su povećali i to dvostruko, rizik od raka prostate u odnosu na muškarce koji nikada nisu spavali s drugim muškarcem.

Studija je provedena nad 3208 muškaraca.

Autori studije, piše lfpress, spekuliraju kako je za gay muškarce problematično što  je za prostatu analni seks "trauma" te su češće izloženi spolnoprenosivim bolestima.

Celibat udvostručuje šanse za oboljenje.

Također, za zdravlje je muškarca važno da redovito ima spolne odnose jer redovito ejakuliranje ispire kemikalije koje se povezuju s razvojem raka.

Riječ je o prvoj studiji koja ukazuje na važnost broja partnerica a ne kao dosad broja odnosa ili učestalosti masturbacije.

Liječnici u Velikoj Britaniji, kažu, još uvijek će se suzdržati od preporuke muškarcima da postanu promiskuitetni.

>>5 seksi nesavršenosti koje muškarci vole vidjeti na ženama

>>15 simptoma raka koje nijedan muškarac ne bi smio ignorirati

Komentara 2

M3
Miške 3
13:44 29.10.2014.

U interesu znanosti odat ću vam da sam imao preko 100 partnerica( a onda prestao brojiti) i- dobio sam rak prostate. Rak prostate prouzrokuje pojačani testosteron, kojeg imaju više dobri h...bači. Dolazi i od prostatitisa ( upale prostate). Ovo štoto pišete su gluposti koji će vam pobiti svaki urolog.

Avatar spira
spira
12:18 29.10.2014.

tipična sataniča podvala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije