Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mit je razbijen

Ne morate više razbijati glavu koji je najbolji način odmrzavanje hrane. Znanstvenici imaju odgovor

meso
Foto: Thinkstock
12.09.2016.
u 15:00

Zaboravite na odmrzavanje hrane preko noći u hladnjaku

Odmrzavanje hrane već je dobro poznati problem koji često stvara nedoumice. I dok većina nas hranu odmrzava najčešće preko noći i to na takav način da ju ostavljamo u hladnjaku dok se potpuno ne otopi, znanstvenici su došli do drugih rezultata.

Susanne Ekstedt, istraživačica s Instituta u Švedskoj, kaže da je najbolji način za odmrzavanje hrane korištenje vode. Ako je hrana pravilno posložena u plastičnoj vrećici, zagrijava se brže, kada koristimo hladnu vodu izravno iz slavine (jer voda je provodljivija), objašnjava. Korištenje mikrovalne ne dolazi u obzir. Može doći do oštećenja mesa kod zagrijavanja.

Otopljene namirnice čuvajte u hladnjaku

Bjørg Egelandsdal, profesor na norveškom Sveučilištu kaže da nikada nije postojalo dovoljno znanstvenih dokaza koji bi stajali iza savjeta da se hrana treba odmrznuti u hladnjaku.

"Istina je da meso i ostale namirnice treba čuvati u hladnjaku, ako su odmrznuti, ali je definitivno bolje otopiti hranu brzo u vodi, ako ćete ga koristiti", rekao je profesor.  

> > Ovo su mitovi i činjenice o pripremi hrane u mikrovalnoj. Mogli bi vas iznenaditi

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije