Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liječenje iglicama

Grozite se iglica po tijelu? Evo što možete očekivati od akupunkture

akupunktura
Foto: Thinkstock
21.03.2014.
u 11:00

Istraživanja pokazuju da akupunktura ublažava bol i povećava pokretljivost koljena 40 posto kod oboljelih od osteoartritisa.

Jeste li se ikada zapitali što je to akupunktura, kako izgleda i koje rezultate od nje možete očekivati?

Donosimo vam odgovor!

Koristi: Protiv bolova različitog porijekla - od išijasa i bolova u donjem dijelu leđa do sportskih ozljeda i utrnulosti ramena. Istraživanja pokazuju da akupunktura ublažava bol i povećava pokretljivost koljena 40 posto kod oboljelih od osteoartritisa. Također, akupunktura postaje sve češći izbor liječenja neplodnosti, dismenoreje i mučnine u trudnoći.

Djelovanje: Prema principima tradicionalne kineske medicine, ubadanjem akupunkturnih iglica uspostavlja se kontrola protoka tjelesne energije (chi). Smatra se da chi cirkulira od organa do organa preko mreže putanja, koje se zovu meridijani.

Akupunkturisti kažu da su bol i bolest posljedice blokade životne energije. Već duže vrijeme postoji i zapadnjački oblik akupunkture, koji primjenjuju kvalificirani medicinski radnici - liječnici i tehničari. Istraživanja pokazuju da akupunkturne iglice stimuliraju sitne živce u koži, koji prenose signale u mozak, a posljedično i oslobađanje prirodnih analgetika (endorfini).

Oprez!: Za neke ljude je akupunktura bolno iskustvo, a moguća je i pojava blaže nesvjestice nakon tretmana.

>>Otpornost na upale i infekcije može se povećati i akupunkturom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije