Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radionica

Plesanjem se ruše barijere, a problem nisu ni kolica

Plesna radionica osoba s invaliditetom
Anto Magzan/PIXSELL
30.01.2013.
u 15:00

Interes je bio velik jer se javilo više od 15 polaznika, koliko ih dvorana može primiti

Profesionalni plesači, osobe s invaliditetom i jedna trudnica šaroliko su društvo koje od jučer pohađa dvodnevnu radionicu plesa u Zagrebačkom plesnom centru, a voditeljice su Britanke Kate Marsh i Sarah Blanc, članice Candoco Dance Companyja. U Zagreb su stigle na poziv British Councila i polaznicima predstavile posljednje trendove u toj izvedbenoj umjetnosti.

 – Plešem 19 godina iz ljubavi, a nakon diplome kao voditelj i koreograf plesne skupine. Ples mi je oplemenio život pa nastojim to prenijeti drugima – govori 29-godišnji Slađan Livnjak, i sam osoba s invaliditetom koji se, nakon što je završio Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, zaposlio u Centru za odgoj i obrazovanje Dubrava. Slično misli i defektologinja Martina Zubčić, koja je na radionicu došla iz profesionalnih razloga.

– Uživam iako sam se pomalo bojala kako će radionica proteći jer nisam poznavala polaznike. Zbog trudnoće sam bila oprezna, no atmosfera je topla, umirujuća i veoma ugodna – govori buduća mama. Polaznicima je radionica ispunila dane i pomogla da steknu nova poznanstva. Dvije voditeljice radionica iz Engleske za ovu su priliku prvi put došle u Zagreb.

– Nadamo se da smo dobro radile i da ćemo, ako nagodinu opet dođemo, vidjeti koliko su zbog plesa zreliji, sretniji, drugačiji – rekle su Kate i Sarah.

>>Od subote opet kreću čage u Domu kulture Prečko

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije