Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lucija Lugomer:

'Celulit ne skrivam, odlično se osjećam u svojoj koži'

09.08.2016., Generalski Stol - Lucija Lugomer, prvi hrvatski plus size model, na rijeci Mreznici. Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/2
17.08.2016.
u 08:42

U godinu dana, otkako se bavi modelingom, stekla je 23 tisuće obožavatelja koje svaki dan savjetuje o modi i ohrabruje ih

Da će kao prvi hrvatski plus size model izazvati ogroman interes javnosti i da će o njoj pisati i britanski Daily Mail, prije godinu dana, kada se upustila u modeling, Lucija Lugomer nije mogla ni zamisliti. Od tada je 23-godišnja Zagrepčanka dokazala da i djevojke čije proporcije nisu 90-60-90 mogu biti u trendu, a pokrenula je i svoju Facebook stranicu na kojoj svakodnevno savjetuje 23 tisuće obožavatelja.

I ja sam patila u školi

– Od početka sam rekla da ću biti iskrena u ovome što radim jer se samo tako druge žene, a i muškarci, mogu poistovjetiti sa mnom. Drago mi je što sam svojim primjerom ohrabrila druge djevojke da postanu plus size modeli – govori Lucija. Za sebe kaže da nije modna stručnjakinja, ali rado pomaže djevojkama slične građe u otkrivanju trgovina u kojima mogu pronaći odjeću za sebe.

– Često nam govore kako punijim djevojkama crno stanjuje figuru i da bi se trebale zamotati u neku plahtu. Ali zašto ne bismo nosile prugice koje nas povećavaju ako nam se te prugice sviđaju i dobro se osjećamo u njima? Ne zanima me tko će što misliti o meni i mom tijelu dok god se ja dobro osjećam u svojoj koži – odlučna je Lucija. Takav stav nije izgradila preko noći i priznaje da je u srednjoj školi redovito odlazila u jednu udrugu gdje je kroz razgovore o tjelesnim promjenama i bullyingu u školi stjecala samopouzdanje.

– Ne mogu riječima opisati koliko me usreći kada dobijem poruke u kojima mi ljudi pišu da sam im promijenila život svojim primjerom. Ja u tinejdžerskoj dobi nisam imala nekoga tko bi mi bio primjer u tome i na internetu sam tražila modne savjete – kaže Lucija. Skidanje u kupaći kostim na plaži mnogim djevojkama stvara nelagodu, a Lucija kaže da s tim nema nikakvih problema.

– Sjećam se jedne svoje prijateljice koja se nakon kupanja uvijek zamatala u ručnik kako je ne bi vidjeli, a meni to nikada nije problem. Nikada nisam svoje tijelo skrivala u jednodijelnim badićima. Imam celulit koji ne mogu sakriti i kojeg se ne sramim, ali mogu živjeti s tim celulitom. Ako se takva ne sviđam nekome i ako nekome nisam dovoljno lijepa, onda tu osobu ni ne trebam pokraj sebe – veli Lucija koja je na kupanje na Mrežnicu odjenula kupaći kostim marke Seafolly iz Paris Lingeriea.

Dečko mi je podrška

Svjesna je da u Hrvatskoj ne može postići uspjeh kakav ima poznati plus size model Ashley Graham, ali ne odustaje od svog sna.

– Namjeravam pokrenuti blog gdje bih pisala o problemima žena punijeg stasa, a jednog bih dana voljela otvoriti i trgovinu s odjećom. Želim raditi i za strano tržište, ali sam razočarana u ovo europsko koje ne pokazuje interes za rad s plus size modelima. Jedina zemlja koju mogu pohvaliti po tom pitanju je Njemačka i tamo se nadam ostvarenju poslovne suradnje – veli Lucija. Najveća podrška u poslovnim i privatnim izazovima su joj tata Željko i dečko Danijel Grlić .

– Zanimljivo je da Danijel nije ni znao da sam model kada me upoznao. On je smirena i dobra osoba i moj oslonac. Ljubav nam zbilja cvjeta – zadovoljna je Lucija. 

>>Evo kako je svjetski poznati plus size model odgovorila na uvredu zbog celulita na nogama

>>Prva hrvatska plus size manekenka oduševila fanove bijelim bikinijem

Komentara 25

ZO
zoom
10:25 17.08.2016.

daleko od toga da su štrkljaste manekenke pojam ljepote, ali ovakva debela masa izaziva sažaljenje,a ne divljenje...i umjesto pričica kako se "odlično osjeća" bolje bi bilo da s napravi kvalitetan plan prehrane i skine bar 10 kila jer ovo kako sada izgleda je ....

Avatar petrolio
petrolio
10:28 17.08.2016.

ovo nije ljepota nego bolesna pretilost uzrokovana žderanjem loše hrane

TW
twixy
12:46 17.08.2016.

Debljina ili pretilost nije nikakvo stanje za suosjećanje ili sažaljevanje, već odraz lijensti , nevježbanja, nekretanja pod izlikom kojekakvih razloga da se nema vremena i slično...nakaradno je promovirati xxl modele i smatrati da je to normalno stanje, pogotovo za pretile osobe koje žele poraditi na sebi po tom pitanju, davati im lažne nade da se prihvate kakvim jesu, trčanje, znojenje, i ostale fizičke aktivnosti nisu nimalo lagane, mnogo znoja se tu prolije, ali je isplativo..probajte, samo ne nasjedajte na ovakve reklame, obzirom da je u svijetu sve više debelih osoba, kao i kod nas, to jesamo postao dobar biznis, i ništa drugo...a svatko od tih xxl osoba kad se pogleda u ogledalo, dobro zna kako se osjeća, duboko u sebi, nemaju ništa od toga što druge lažu, jer drugi nisu u njihovoj koži, i nije ih briga..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije