Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Putopis, 2. dio

Nevena Rendeli u Provansi: Čak im je i stolno vino ukusno, a glava drugi dan ne boli

Nevena Rendeli u Provansi
Foto: Privatni album
1/2
07.08.2014.
u 11:47

Inače Aix je omiljena shopping destinacija za sve koji obilaze Provansu zbog svojih malih uličica u kojima se nalaze kako otmjene trgovine tako i omiljeni francuski i svjetski high street brandovi.

Aix- en- Provence

Smješten u središtu Provanse, idealno je polazište za obilazak ove, kako neki kažu, najljepše francuske regije.

Grad je od 12. do 15. stoljeće bio glavni grad neovisne Provanse te se nametnuo kao kulturno središte, a taj je ugled dodatno osnažio Paul Cezanne u 19. stoljeću. I danas je diljem grada obilježeno gdje je Cezanne šetao, provodio vrijeme, njegova rodna kuća i omiljena mjesta posebice Cafe des Deux Garcons na Cours Mirabeau, gdje je kažu, najčešće ispijao kavu.

Inače Aix je omiljena shopping destinacija za sve koji obilaze Provansu zbog svojih malih uličica u kojima se nalaze kako otmjene trgovine tako i omiljeni francuski i svjetski high street brandovi. Najveća gužva vlada utorkom, četvrtkom i subotom ujutro kad se gotovo preko cijelog grada proteže tržnica prepuna štandova sa svježom hranom, odjećom i starinama. Slatki restorančići nalaze se na svakom koraku, a zbog svojih pristupačnih cijena uglavnom su svi puni i ne možete pogriješiti u koji god da ušetate.

Foto: Robert Demo

Foto: Privatni album

Cijeli putopis čitajte na portalu Fashion.hr

>>Pročitajte putopis Nevene Rendeli s čarobne Francuske rivijere

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije