Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završne pripreme

Na 51. Vinkovačkim jesenima očekuje se 150 tisuća posjetitelja

Vinkovačke jeseni
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
1/6
22.08.2016.
u 15:06

- Ove godine uvršteni smo i u TOP događanja Hrvatske turističke zajednice, rekao je gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić.

 U Vinkovcima su u tijeku završne pripreme za ovogodišnje 51. po redu Vinkovačke jeseni koje se održavaju pod geslom „Večer oproštajna“. Organizatori ove godine tijekom manifestacije, koja se održava od 9. do 18. rujna, očekuju više od 8.000 sudionika i oko 150.000 posjetitelja iz cijele Hrvatske ali i inozemstva.

- S ponosom možemo reći kako Vinkovačke jeseni iz godinu u godinu rastu i bilježe sve veći broj sudionika i posjetitelja. Ove godine uvršteni smo i u TOP događanja Hrvatske turističke zajednice, rekao je gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić koji je i predsjednik Organizacijskog odbora.

Kao i proteklih godina okosnicu manifestacije čine tradicijske priredbe gdje najviše pažnje od strane građana i javnosti dobivaju završni Svečani mimohod sudionika, Dječje Vinkovačke jeseni, Folklorne večeri, Šokački divani… I ove godine završna smotra Vinkovačkih jeseni (18. rujna) održava se gradskim ulicama. Očekuje se kako će u smotri sudjelovati članovi 80-ak KUD-ova iz Hrvatske i inozemstva, 25 konjskih zaprega i 50 jahača na konjima. Održan će biti i Sajam gospodarstva i obrtništva, Sajam tradicijskih obrta u rukotvorina, skup Poslovni uzlet Vinkovaca…

Karlić je rekao i kako ove godine organizatori nude i niz drugih manifestacija poput Urbanih jeseni u okviru kojih će se biti održan Hip hop na Orionu, 11. Elektronski party… Na svoje će doći i ljubitelji Star warsa, zaljubljenici u 3D street art, automobila…

- Zamjetno je kako nakon prošlogodišnjih 50. Vinkovačkih jeseni dolazi do povećanja kako prihoda tako i broja sudionika i posjetitelja na manifestaciji. Slavonski sokak ove smo godine rasprodali u samo deset dana, a 21 zakupac nalazi se na listi čekanja u slučaju da netko od postojećih otkaže. U isto vrijeme rastu i prihodi od manifestacije, rekla je direktorica gradske tvrtke Promo Cibalae d.o.o. Mirjam Jukić dodajući kako očekuje da će vrlo brzo prihodom koji ostvaruju Vinkovačke jeseni pokriti troškove zabavnih koncerata.

Ti koncerti, koji se održavaju svakodnevno tijekom trajanja manifestacije, čine 50 posto svih troškova Vinkovačkih jeseni. 

Komentara 5

MA
malena1983
12:24 23.08.2016.

Nije u redu kulturnu smotru usporedjivati s dolascima kruzera u Dubrovnik. 51 god traju, neka bude i dalje veselo, svečano i lijepo.

IV
ivandrugi
19:00 31.08.2016.

za prave domoljube i sve slavonce to je prava festa i lijepo je to pogledati i uzivati u narodnom veselju, nosnjama, obicajima.Tko to voli ako moze neka dodje tamo ,a tko nevoli neka spava kod kuce.

RA
radekbrod
19:43 22.08.2016.

skoro ko u Dubrovniku kad dođe 15 kruzera i neznam kolko turista da niste ipak pretjerali 150 tisuća ljudi u Vinkovcima ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije