Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korčula: Tu je Gibonni naučio prve akorde

Boye voli i princ Charles

Maja Mesić
Foto: Srđan Hebar
02.08.2016.
u 10:40

Na Korčuli se možete okupati gdje god želite, evo, ja se kupam tu ispod restorana, kaže vlasnica prestižne RedDot Design nagrade

Majina prodavaonica bojica najšarenije je mjesto na Korčuli. Možda i na Jadranu. Idem je pozdraviti prije nego što ću se u Korčuli ukrcati na katamaran za Hvar. Još je i teška noć iza mene, Gibonni je imao koncert u gradu.

– U Korčuli sam naučio prve akorde – kazao je Gibonni koji tu godinama ljetuje. Pričao je, istina, nešto i kasnije, ali već se popilo. Teško se sad točno sjetiti. Valjda ništa važno.

Skrećem u ulicu odmah lijevo pokraj katedrale, a već čujem veselu dječju vrisku. Znači, crtaju. Boje...

– Da ti skuham kavu? – pita veselo dizajnerica Maja Mesić (34). Plavokosa Zagrepčanka dobitnica je prestižne svjetske RedDot Design nagrade za koncept bojica za crtanje ‘Boya’.

Vodičica kroz Korčulu nakon priče o Marku Polu, ističe kako su ove bojice hrvatski proizvod

Oko nje klinci, turisti se raspituju, neki kupuju. Neobična su turistička ponuda te dizajnerske bojice, a lavande i maslinova ulja je već preko glave...

A ovo je fora, šareno, veselo. Stiže grupa turista, a lokalna vodičica, nakon što im je ispričala priču Marka Pola, kaže:

– Ovo je Majina Boya. Dobila je razne nagrade. Nisu proizvedene u Kini, već kod nas, u Hrvatskoj. Turisti razdragano uskaču u mali atelijer i odmah se bacaju na šaranje. I mali i veliki.

– I princ Charles, kad je bio u Hrvatskoj, želio je probati moje bojice. Nisu one samo za djecu već i za akademske slikare. Poslao je Charles i pismo zahvale, svidjele su mu se – kaže Maja pa dodaje:

– Turiste ovo veseli, Boya ima u MSU–u, Muzeju prekinutih veza, i ovdje kod mene u Korčuli. Prodaju se čak i na Islandu. Zimi ih radim u Zagrebu, a cijelo ljeto sam ovdje. Volim ovaj grad.

Uzimam i ja bijeli papir, hoću i ja veselo crtati. Biram roza boju te povlačim, gore-dolje. Pa crnu. Tanko, debelo. Linije, plohe... Nisam zadovoljan. Ni Picasso ni Murtić. Slabo. Klinac do mene, neki Čeh, ide mu. Bolji je. Gledao bi on sad što sam ja nacrtao. Zgužvam brzo papir pa u džep. Da mali ne vidi.

– Ajmo mi radije kavu popit, neka djeca crtaju...

>> Lovac na predatore, kada poželi, zubace može loviti u odijelu i kravati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije