Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Pametni na mamu'

Znanstvenici poručuju: Djeca inteligenciju 'dobivaju' od majki

Foto: Thinkstock
14.09.2016.
u 22:36

Istraživanje provedeno 1984. godine na Sveučilištu u Cambridgeu pokazalo je da majčinski geni najviše doprinose razvoju misaonih centara u mozgu.

Najnovije istraživanje potvrdilo je da ona "Inteligentan/a sam na svoju majku" ima i znanstveno uporište. 

Pokazalo se kako djeca imaju veću šansu da će naslijediti inteligenciju od svoje majke, jer se gen za inteligenciju nalazi na kromosomu X.

Istraživanje provedeno 1984. godine na Sveučilištu u Cambridgeu pokazalo je da majčinski geni najviše doprinose razvoju misaonih centara u mozgu. 

Istraživači sa Sveučilišta u Washingtonu, su otkrili kako je ljubav majke ključna za razvoj pojedinih dijelova mozga.

 ipak najzanimljivije je američko istraživanje koje su 1994. proveli Medical Research Council Social i Public Health Sciences Unit, koje je pokazalo kako je najbolji indikator inteligencije majčin IQ.

>>Kvalitetan san za žene je bitan jer je povezan s inteligencijom, ali za muškarce je - nebitan

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije