Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kada se najbolje pamti

Znanstvenici otkrili kada je najbolje vrijeme za učenje

učenje jezika
Foto: Thinkstock
24.08.2017.
u 08:35

Iako se većina predavanja na fakultetima održava ujutro, znanstvenici su otkrili kako se bolje pamti u popodnevnim i večernjim satima

Znanstvenici su otkrili kada je najbolje vrijeme za učenje. Istraživanje su proveli na studentima prve i druge godine sa Sveučilišta u Nevadi i Otvorenog sveučilišta u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Oni su analizirali njihove navike za učenje i rezultati nisu bili previše iznenađujući.

Iako se većina predavanja na fakultetima održava ujutro, znanstvenici su otkrili kako se bolje pamti u popodnevnim i večernjim satima.

– Osnovno mišljenje je da najbolje vrijeme za učenje zapravo počinje kasnije nego uobičajena nastava. Osobito za studente prve godine za koje je bolje da dio nastave imaju u popodnevnim ili večernjim satima – kaže profesorica Mariah Evans, jedna od autorica istraživanja.

Studija je pokazala kako se većina studenata smatra 'popodnevnim' osobama, a ne jutarnjima pa su zbog toga i produktivniji u drugom dijelu dana. 

>> Evo što sat na dan proveden na društvenim mrežama čini vašoj djeci

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije