Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Ljubav & veze

Žene sve više zaziru od veza, razlog vas možda neće iznenaditi

Žene su sretnije kada nemaju partnera nego muškarci jer se žene lakše socijaliziraju, uključuju se u društvena zbivanja i brinu o svom psihičkom zdravlju.
13. studenoga 2017. u 10:32 2 komentara 4334 prikaza
Žene
Foto: Pixabay
Pogledajte galeriju 1/4

Ženama više nije glavni cilj u životu: naći partnera i udati se.

spoj kakva sudbina Uništili su im prvi spoj, a 40 godina kasnije dogodilo se neočekivano u istom kafiću

Žene koje žive same sretnije su i ispunjenije od samaca jer život u heteroseksualnoj partnerskoj zajednici za njih često predstavlja prilično opterećujuć i težak 'posao', pokazalo je novo istraživanje tvrtke koja se bavi analizom podataka Mintel. 

Po anketi Mintela 61 posto samica sretnije je kada živi samačkim životom u odnosu na 49 posto samaca, prenosi britanski Telegraph. 

Istraživanje je pokazalo i da 75 posto single žena prošle godine nije aktivno tražilo vezu s osobom suprotnog spola, u odnosu na 65 posto samaca. 

Razlog tomu je činjenica po kojoj heteroseksualna veza zahtijeva puno više ulaganja, rada i napora za žene nego za muškarce. 

Zaposlene žene moraju odraditi dvostruki teret, u partnerskoj vezi i na poslu, a to se izuzetno teško odražava na usklađivanje njihova obiteljskog i poslovnog života. 

Nedavno istraživanje kanadskih znanstvenika upućuje na to da postoji velik raskorak među muškarcima i ženama u vezi kada je posrijedi obavljanje kućanskih poslova.

"Dokazano je da žene na njih svakodnevno troše puno više vremena od  muškaraca, što može itekako poljuljati vezu. Smatram da su angažiranije i na emotivnom planu", kaže profesorica Emily Grundy sa Sveučilišta Essex. 

Generalno gledajući, žene ulažu više vremena i novca u svoj izgled, obavljaju više kućanskih poslova te ulažu više napora u rješavanje problema kada su u heteroseksualnoj vezi, kaže Gundy.

Dodaje da su zbog svega navedenog žene zadovoljnije kada su single od muškaraca koji žive sami jer se tada bolje i jednostavnije uklapaju u bilo kakvo društvo. Usto najčešće imaju više bliskih prijatelja ili prijateljica na koje mogu računati kad im je teško u odnosu na muškarce. 

"Čini se da žene imaju veći izbor kada su posrijedi prisne prijateljice. Muškarci se najčešće u teškim životnim situacijama okreću suprugama jer imaju manje drugih prisnih osoba u svojem okruženju", pojašnjava dr. Grundy. 

Puno je ranijih studija pokazalo da su žene bez partnera sklonije brojnijim društvenim aktivnostima te da imaju veći broj prijatelja i prijateljica za razliku od muškaraca samaca. Tomu  je pridonijelo i postupno skidanje stigme s pojma 'single žena'.

Pojmovi 'usidjelica' i 'neženja' postupno nestaju, a moderno društvo konačno shvaća da su mnoge samice odabrale ne biti u vezi jer su zadovoljnije i slobodnije u svojoj neovisnosti te im partnerski odnos s muškarcem i nije nužno potreban, zaključuje dr. Grundy.

Pogledaj i video u kojem otkrivamo koja 4 mjesta ne dirati na ženi

prevara Bračna savjetnica Prevara može biti dobra za brak, evo zašto Alan Richard Schmitt Ipak prestar Dogovorila spoj s 54 godine starijim muškarcem, no sve je pošlo po krivu kada je odlučila biti iskrena seks, zaljubljeni par Morate ih probati! 7 poza u kojima je ženski orgazam zagarantiran
Aleksandar Petrović
Pred njim su tek bile godine
Aco otkrio što je našao u Draženovu novčaniku nakon nesreće, jedno će zauvijek ostati tajna
Otok Rab
Kraljevska oaza
Otok Rab: Istražite otok sreće koji skriva najljepše pješčane plaže na kojima se kupao i britanski kralj Edward VIII.
  • Menjik:

    Samo nek su "sretne", mada bi rekao da oni vise to sebe lazu. Engleskinje ce biti sretne a drzava ce se preimenovati u britanistan.

  • bljak007:

    Usrećene, konzumaciom umjetnih igračaka.