Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
intimno područje

Žene, ovo su stvari koje biste trebale izbjegavati raditi 'tamo dolje'

Donje rublje
Foto: Thinkstock
15.02.2019.
u 07:00

Stručnjaci ga nazivaju "zlatnim pravilom", a savjetuju da svakako odete mokriti nakon seksualnog odnosa.

Mnoge žene danas pridaju posebnu pozornost intimnom području, no neke stvari koje rade pod etiketom "zdravlja i higijene" pogrešne su.

Ovo su savjeti stručnjaka koje bi žene trebale slijediti za očuvanje intimnog zdravlja. 

Ne depilirajte sve

Iako mnoge žene smatraju da je depilirano intimno područje stvar higijene, ne samo estetike, liječnici tvrde kako to nije dobra ideja. Dlake na intimnom području "čuvaju" rodnicu od bakterija i virusa, apsorbiraju znoj i djeluju kao tampon protiv trenja. Nedavno istraživanje pokazalo je da se 84 posto žena brije, a 50 posto njih depilira cijelo područje genitalija.

Birajte proizvode za pranje

Vagina se "čisti sama", stoga je potrebno paziti da se ne naruši pH vrijednost tog područja jer je to onda podloga za razvoj infekcija. Birajte proizvode za intimnu njegu koji ne sadrže parfeme ili sastojke koji mogu narušiti ravnotežu rodnice. 

Neprimjereno donje rublje

Čipkasto donje rublje svakako je zavodljivo, ali nije dobar izbor za zdravlje. Upravo je loš izbor materijala donjeg rublja čest uzrok urinarnih infekcija. Birajte pamučno donje rublje kako bi koža mogla disati. Kada imate priliku, spavajte goli kako bi vagina bila na zraku. 

Nedovoljno vode

Hidratacija je važna za cijeli organizam, tako i za zdravlje genitalija. Čak i ako vam zdravlje kože i razina energije nije dovoljan razlog da pazite na to da pijete dovoljno vode kroz dan, onda možda vagina hoće. Kada je tijelo dehidrirano, suhoća će se pojaviti i u vagini. Ovisno o tome koliko ste aktivni kroz dan, trebali biste ispijati od dvije do tri litre vode. Ako vam je teško piti vodu u tolikim količinama, za obroke birajte juhe, voće koje sadrži dosta vode, pijte čajeve..

Zlatno pravilo

Stručnjaci ga nazivaju "zlatnim pravilom", a savjetuju da svakako odete mokriti nakon seksualnog odnosa. Pražnjenje mjehura smanjuje rizik od infekcija nakon odnosa i "ispire" urinarni trakt, objašnjavaju. 

Nakon tjelovježbe

Ne zadržavajte odjeću na sebi nakon tjelovježbe, odmah je zamijenite čistom, jedan je od savjeta stručnjaka. Znojna, vlažna odjeća na vašoj koži odlična je podloga za razvoj bakterija i infekcija stoga se otuširajte nakon svake tjelovježbe i odjenite čistu, pamučnu odjeću.

Pogledajte i video Jednojajčani blizanci pokazali kako pušenje djeluje na izgled

Komentara 3

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
12:03 15.02.2019.

He he, znači ponovo ide moda vjeverica ispod pazuha i šumaraka među nogama. To će biti veliki doprinos očuvanju klime. Kad smo već posjekli Amazonu, da bar hrvatice daju svoj mali obol zaštiti ozonskog omotača, a malo i "osvježe" zrakak u sredstvima javnog gradskog prijevoza.

MI
mikazg
09:41 15.02.2019.

Pa šta očekivati od ovakvih vrsnih novinara.

BS
@bserver
09:19 15.02.2019.

degutantno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije