Naslovnica Lifestyle Putovanja

Želite spavati pod nebom, a ne odreći se luksuza? Ovo mjesto je idealno!

U sklopu kampa Natura***** podignut je ekskluzivan glamping resort - Glamping Olimia Adria Village. Prestižan resort koji spaja udobnost i prirodu, namijenjen je gostima kojima obični šatori nisu više dovoljni, već traže nešto drugačije.
08. srpnja 2017. u 08:00 706 prikaza
Terma Olimia i Terma Tuhelj
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/29

Na G Press, konferenciji za novinare, održanoj 6.7.2017. u Termama Olimia predstavljeni su rezultati poslovanja Terma Olimia i Terma Tuhelj kao i brojni noviteti u poslovanju. Najveće oduševljenje bio je Glamping Olimia Adria Village, nova smještajna ponuda Terma Olimia koji pod okriljem prirode nudi luksuzan odmor u šatorima.

Glamping Olimia Adria Village
U sklopu kampa Natura***** podignut je ekskluzivan glamping resort - Glamping Olimia Adria Village. Prestižan resort koji spaja udobnost i prirodu, namijenjen je gostima kojima obični šatori nisu više dovoljni, već traže nešto drugačije. Za sve ljubitelje luksuznog odmora, romantike i prirode, za one koji žele spavati pod zvjezdanim nebom, a opet se ne žele odreći luksuznog smještaja s pet zvjezdica. Resort uključuje 20 moderno opremljenih glamping šatora za 2 ili 4 osobe gdje će vas samo rominjanje kišnih kapi i jutarnji pjev ptica podsjetiti da ste zaista u šatoru. Kampiranje prestaje u onom trenutku kada otvorite zavjesu svojeg šatora i uđete u „hotelsku sobu“ s privatnom terasom, kupaonicom, televizijom, klima uređajem, a neki sadrža čak i malu kuhinju. Čarobnost ambijenta ne čine samo šatori, već i cijeli ambijent oko njih gdje ćete ostati oduševljeni malim potocima, ognjištem, plažom, bazenom i privatnim whirpoolom, ali i prekrasnom parkovnom arhitekturom. Glamping Olimia sadrži dva tipa šatora, u kojima gosti mogu odabrati da li će uživati u paru ili sa svojom obitelji. Resort može primiti do 62 osobe te ima odlične uvijete za organizacijom raznih poslovnih događaja, team buildinga ili druženje u malim skupinama.

Terma Olimia i Terma Tuhelj | Autor : PROMO Foto: PROMO

Novi tobogani u Termama Olimia i Terma Tuhelj
Skoči u Aqualunu slogan je ovogodišnje ljetne kampanje Terma Olimia koja je ove godine posebno usmjerena na novu vodenu atrakciju Black Cannon. Black Cannon specifičan po brzini i vratolomnom skoku u bazen. Ukoliko će vam ponestati doze adrenalina, svakako ćete uskočiti u novu adrenalinsku avanturu. Sadrži 2 zatvorene tube kroz koje ulazite u adrenalinsku avanturu koja će vam dati brzinu da skočite u otvoreni dio bazena koji će vas, poput trampolina, baciti u rekreacijski bazen. S druge strane i vodene atrakcije u Termama Tuhelj dobivaju društvo – došao je novi vanjski adrenalinski tobogan. Vanjski adrenalinski tobogan dug je 120 m i visok 12,5 m u kojem ćete moći uživati u adrenalinskom spustu u kombinaciji prolaska kroz tubu, otvoreni tobogani te uživati u završnom kamikaza spustu. Nova vodena atrakcija savršeno će upotpuniti Splash ljeto kojem su ove godine poseban utisak dale i nove ambasadorice – Natali Dizdar i Marija Borić.

Terma Olimia i Terma Tuhelj | Autor : PROMO Foto: PROMO

Ljetna Splash događanja u Termama Tuhelj uz nove ambasadore
U 2017. godini, za predstavljanje Splash ljeta i noviteta u Termama Tuhelj, izabrali smo glumicu Mariju Borić i pjevačicu Natali Dizdar. S poznatim ambasadorima imamo divnu suradnju od samog početka te uvijek razvijamo nove projekte i ideje. Marija i Natali ozbiljno su se prihvatile svojih uloga te su već na samom početku kampanje napravile jedan super song koji će biti pravi ljetni hit. „Odvedi me na mjesto gdje vodeni je svijet, uz valove zapleši, taj osjećaj je lijep!“ – stihovi su koji će zasigurno zapamtiti svi oni koji vole ljetne vodene radosti. Vrhunac ljetne sezone bit će svakako Tuheljska noć koja će se održati zadnju subotu u srpnju, 29.7., s početkom u 20:00 h koju če upotpuniti odlična zabava uz planetarno popularnog Joleta i Boss bend. Od ostalih koncerata svakako ističemo Art&Wine koncerte gdje posebno ističemo koncert Saše Lozara 5.8. i koncert Natali Dizdar 19.8. u SpaAreni Terma Tuhelj.

Renovacija Lipe u Termama Olimia Restoran
Lipa je središte događanja od davne 1989. godine no vapila je za renovacijom i osvježenje. Danas obnovljena Lipa pod jednim krovom objedinjuje pivnicu, kavanu i restoran te ima odvojene prostore u kojima svaki gost može uživati u ponudi koja mu u tom trenutku najviše odgovara. Arhitekt kaže da dok je pripremao osnovnu ideju prvenstveno je htio da se gosti osjećaju kao kod kuće te je tome slijedilo i uređene interijera koji je obuhvaćao kompletnu renovaciju restorana Lipa kojem je dodan zimski vrt, pivnica i domaća kavana s dječjom igraonicom, a manji dio je rezerviran za pizzeriju. Kod renovacije korišteni su isključivo prirodni materijali u kombinaciji drva, opeke, kamena i tekstila. Toj filozofiji slijedi i rasvjeta koja daje domaći ambijent. Održivi razvoj njegovali smo i korištenjem recikliranih materijala koji su se odlično ukomponirali u novi dizajn. U dizajn, arhitekt je ukomponirao i koncept otvorene kuhinje koja je vrlo popularna u svijetu jer gosti žele vidjeti hranu koja se priprema. To nam pomaže kod prezentacije ponude i boljeg odnosa prema gostima.

Terma Olimia i Terma Tuhelj | Autor : PROMO Foto: PROMO

Ostvareni rezultati u prvih 6. mjeseci poslovanja u Termama Olimia i Termama Tuhelj
U Termama Olimia ostvareno je 8,7 miliona eura prihoda u prvih 6 mjeseci 2017. godine što je 7 % više nego 2016. godine. Ostvarile su i 138 484 noćenja što je za 1% više nego u prvih 6 mjeseci 2016. godine. Terme Olimia posjetilo je 61 846 komercijalnih kupača u prvih 6. mjeseci 2017. U Termama Tuhelj u prvih 6 mjeseci 2017. ostvareno je 3,3 miliona eura prihoda, što je za 16 % više nego u istom periodu prošle godine. Ostvarili smo 54 380 noćenja što je za 21 % više nego u prvih 6 mjeseci poslovanja u 2016. godini. U Termama Tuhelj, Vodeni planet posjetilo je 64 808 komercijalnih kupača u prvih 6 mjeseci 2017. godine.

Renovacija Wellness center Termalija
Trenutno je u fazi renovacije Wellness center Termalija, projekt koji je vrijedan oko 10 miliona eura te se razvija u 2 faze. Trenutno je u realizaciji najopsežniji dio projekta u kojem se srušio postojeći vanjski dio bazena te će se izgraditi novi bazenski dio kao i novi dio oko bazena. U proljeće 2018. renovirat će se i najstariji dio pred ulazom, recepcijom i garderobama. Na kraju projekta, novi Wellness centar Termalija uz atraktivniju i novu ponudu svakako će pomaknuti granice na području vodenih doživljaja te postaviti nove standarde na tom području.

SPAR
Kako smanjiti unos šećera
Zašto osjećamo potrebu za slatkim i kako se oduprijeti tome?