Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Chowder s kukuruzom

Želite li spojiti najbolje od ljeta s okusima jeseni pripremite ovu gustu juhu

Chowder juha
screenshot/youtube
03.10.2018.
u 10:00

Pokušajte ga pripremiti sami i oduševite se. Jer sigurni smo da će chowder postati vaša omiljena juha koja će, ovisno o sastojcima, svaki put pričati novu priču.

Chowder je popularna engleska juha koja se jede diljem svijeta i za koju ćete lako pronaći brojne ukusne recepte. Priprema se s mlijekom ili vrhnjem, poslužuje se uz krekere i prepečeni kruh, a najzanimljivije je što je jednako ukusan bez obzira kuha li se s plodovima mora ili povrćem. Poznati je chowder od školjaka, ribe, ali i onaj od krumpira i sira.

Nas je posebno oduševio chowder s kukuruzom, gusta juha bogata sitno sjeckanim povrćem odlično sljubljenih okusa. Odličan je obrok za prve prohladne dane u kojima se veselimo jelima na žlicu te najboljem od kasnog ljeta i rane jeseni. Pokušajte ga pripremiti sami i oduševite se. Jer sigurni smo da će chowder postati vaša omiljena juha koja će, ovisno o sastojcima, svaki put pričati novu priču.

SASTOJCI

100 g korijena celera
1 manji luk
1 mrkva
2 žlice brašna
20 g maslaca
1 l mlijeka
temeljac od kokošje juhe
700 g svježeg ili smrznutog kukuruza šećerca
2 krumpira
250 ml vrhnja za kuhanje
1 žličica čilija u prahu po želji
sol i papar

PRIPREMA

Povrće operite i očistite. Nasjeckajte korijen celera, luk i krumpir na kockice, a mrkvu na tanke rezance. U posudi otopite maslac te dodajte celer, mrkvu i luk te pirjajte uz dodavanje temljca. Kada povrće omekša, dodajte dvije žlice brašna i dobro promiješajte. Dodajte mlijeko i malo temeljca te ostavite da prokuha. Zatim dodajte krumpir narezan na sitne kockice, zrna kukuruza,
začinite solju i paprom. Kuhajte kratko te, ako je potrebno, začinite. Poslužite toplo uz prepečeni kruh ili domaće krekere.

Pogledajte i video Cheesecake sa samo tri sastojka

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije