Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inspirativna priča

Zbog neobičnog izgleda su je ostavili roditelji, ali zahvaljujući njemu sada je uspješni model

Xueli Abbing/Instagram
07.05.2021.
u 14:30

U svijetu modelinga, izgledati drugačije je blagoslov, a ne prokletstvo, kaže mlada djevojka.

Xueli Abbing, tinejdžericu iz Kine, roditelji su ostavili ispred sirotišta nakon rođenja jer je izgledala drugačije od drugih. Naime, ova 16-godišnjakinja rođena je s albinizmom - nasljednim poremećajem stvaranja melanina koji uzrokuje difuznu hipopigmentaciju kože, očiju i kose. Kada je imala tri godine posvojila ju je jedna obitelj iz Nizozemske koja joj je pružila mirno i sretno djetinjstvo, a s tek navršenih 11 godina Xueli je svoja vrata otvorio i svijet modelinga.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Xueli (@xueli_a)

U samo pet godina uspjela je osvanuti na stranicama Vogue časopisa, a surađivala je i s brojnim poznatim modnim brendovima i fotografima. Svojim jedinstvenim izgledom podiže svijest o albinizmu i potiče one, koji su kao ona, da se ohrabre i prihvate svoju prirodnu ljepotu. 

"Sve je više modela s invaliditetom i onih koji imaju neobičan izgled. U svijetu modelinga, izgledati drugačije je blagoslov, a ne prokletstvo", kaže Xueli koja trenutno radi za agenciju Zebedee Management koja pokušava promijeniti modnu, reklamnu i medijsku industriju tako da njihove kampanje budu jednako raznolike kao i društvo, prenosi Bored Panda.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Xueli (@xueli_a)

"Ljudi bi vam mogli reći da nešto ne možete, ali možete, samo pokušajte", kaže ova mlada, inspirativna djevojka.

Novi trend među mladima: Jedu sirovo meso kako bi se nadrogirali, liječnici zgroženi

Top model iz 80-ih pozirala gola i pokrenula raspravu: Zašto je golotinja zabranjena u zrelim godinama?

1/5
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije