Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Samo 19 stupnjeva

Zašto je usred ljeta more na Jadranu hladno?

more
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
08.07.2013.
u 13:59

Iz Crometea objašnjavaju da je more hladnije zbog višednevnog sjevernog visinskog strujanja nad Jadranom koje je donijelo buru koja, pak, miješa slojeve mora tako da do površine dolaze hladniji slojevi iz dubljih predjela.

U usporedbi s višegodišnjim prosjekom, površinske temperature mora bitno su niže od uobičajenih ove godine i to čak od 0,5 do 3 Celzijevih stupnjeva u odnosu na prosjek, piše Crometeo.

Najveća odstupanja zabilježena su uz crnogorsku i albansku obalu, ali i dio obale srednje i južne Dalmacije. Prema podacima DHMZ-a, jučer je najtoplije more bilo u Puli i Lastovu, 24 Celzijeva stupnja, dok je većinom izmjereno od 21 do 23 stupnja. Negativno se izdvaja Šibenik u kojem je u nedjelju u 9 sati bilo samo 19 stupnjeva.

Iz Crometea objašnjavaju da je more hladnije zbog višednevnog uspostavljenog sjevernog visinskog strujanja nad Jadranom koje je donijelo buru koja, pak, miješa slojeve mora tako da do površine dolaze hladniji slojevi iz dubljih predjela.

Naleti bure podno Velebita jučer su bili i 100 km/h, a diljem obale nisu bili rijetki olujni udari.

>>Pogledajte 10 pijavica koje su se pojavile nad morem u Istri

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije