Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Moda & ljepota

Zaštitimo mora i oceane!

Ne propustite prve Lidlove tenisice od recikliranog materijala
20. srpnja 2020. u 12:18 179 prikaza
Lidl
Pogledajte galeriju 1/2

Svjestan problema zagađenja okoliša plastikom, Lidl Hrvatska u svoj je asortiman uvrstio prve tenisice proizvedene od reciklirane plastike prikupljene na plažama, otocima i obalnim područjima. Ove genijalne tenisice možete pronaći u svim Lidlovim trgovinama već od ponedjeljka, 20. srpnja, i to po odličnim cijenama. Crivit tenisice od reciklirane plastike samo su jedne u nizu Lidlovih društveno odgovornih inicijativa za implementaciju REset Plastic strategije. One ujedinjuju pet područja djelovanja – REdesign (optimizirana proizvodna rješenja), REmove (smanjenje plastike na plažama, otocima i obalnim područjima), REcycle (udio recikliranog tekstilnog materijala).

Tekstil udobnih i ekološki prihvatljivih Lidlovih tenisica izrađen je od 25% materijala dobivenog iz recikliranih plastičnih boca prikupljenih na plažama, otocima i obalnim područjima, dok je ostalih 75% napravljeno od recikliranog poliesterskog vlakna.

Lidl | Autor :

Ovim pristupom problemu smanjenja plastike u okolišu i njenoj ponovnoj upotrebi, Lidl je htio pokazati, kako svatko od nas ima priliku malim i savjesnim korakom pomoći u ekološkoj osviještenosti i zaštiti planeta.

ČULA JE I BOLJIH
Josipa Lisac o izvedbi himne Lady Gage: 'Nije ona tako strašna pjevačica'
Udruga Kamensko
BOLJE SUTRA
Dokazali su da je moguće – nova zaposlenja uslijed pandemije