Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Zaputite se u eno i gastro avanturu Kutinom

Kutina
Foto: Promo
1/5
11.11.2020.
u 09:15

Sve je veći broj turista koji priželjkuju odmor u prirodi, u miru i tišini jer uviđaju da je odmor u uvjetima koje nude veliki turistički centri podjednako stresan kao i svakodnevnica koju nastoje barem nakratko zaboraviti

Okolica Kutine sastoji se od brojnih mjesta koja obiluju prirodnim ljepotama, kao što su Park prirode Lonjsko polje i Moslavačka gora, koji u kombinaciji s bogatom kulturnom baštinom i znamenitostima izazivaju oduševljenje kod gostiju te im pomažu da zaborave na brige i jednostavno uživaju.

Bogata kulturna ponuda, tradicionalni specijaliteti, vrhunska vina, blizina najvažnijih prometnica, te glavnog grada Zagreba, sve to jamči dobar provod u Kutini, destinaciji koju posjetitelji tek otkrivaju te gostu predstavlja potpuno iznenađenje.

Foto: Arena Hospitality Group

Ponuda smještajnih objekata u Kutini i okolici je raznolika, od hotela i soba, seoskih domaćinstava i kampova, pa sve do luksuznog smještaja sa privatnim bazenom i luksuznim sadržajima poput jacuzzija. 

Raznolikost smještajnih objekata u kombinaciji s domaćim gastronomskim specijalitetima omogućuje posjetitelju pronalazak smještaja baš po svojoj mjeri.

Moslavačka kuhinja je možda skromna i nepretenciozna, pomalo zaboravljena u svojoj jednostavnosti i nepravedno potisnuta pred današnjim modernim kulinarskim trendovima. No, moslavačka jela su topla i svakodnevna – neuništiva. Brojna imanja u Kutini pripremaju tradicionalna jela od domaćih namirnica, od ribljih do lovačkih specijaliteta ili pak slatkih zalogaja, uz koja se izvrsno kombiniraju kvalitetna moslavačka vina (škrlet, moslavac, dišeća ranina).

Foto: Arena Hospitality Group

Vino je uvijek dobra inspiracija za otkrivanje novih teritorija, posjetu poznatim i novim podrumima, upoznavanju drugih običaja i tradicije, a Moslavačka vinska cesta smještena između gradova Kutine, Popovače i Ivanić Grada je pravo mjesto za pronalazak inspiracije. Brojne vinarije smještene na njoj, uz kušanje vina, po dogovoru nude i hranu, pa se okusi i mirisi autohtonih moslavačkih i lovačkih specijaliteta mogu isprobati uz vrhunska vina same vinarije. Osim mogućnosti uživanja u vinima, ponosni vlasnici nude i uslugu smještaja u seoskom domaćinstvu, kletima ili obiteljskim gospodarstvima.

Foto: Arena Hospitality Group

Prisjetite se bakinog stola, davno zaboravljenih recepata, razveselite svoje nepce pitkim i svježim moslavačkim vinima, a odgovore na pitanja o životu i njegovoj kocki vedrine, potražite na kutinskoj vinskoj cesti čiji brojni krakovi vode do toplih stolova ljubaznih domaćina, vinske čarolije i jedinstvenog eno gastro iskustva u zagrljaju Lonjskog polja i trsnog gorja.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije