Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez kemije

Zaboravite aspirin i šalicom čaja zaustavite bolove

Šalica
06.12.2009.
u 11:52

Znanstvenici su otkrili kako određene vrste čaja od metvice (brazilski Hyptis crenata) mogu biti jednako učinkovite kao i jedan aspirin koji zaustavlja bol

Tradicionalni britanski napitak, čaj, osim što opušta ima i zdravstvenih učinaka, pokazala su to najnovija istraživanja sa Sveučilišta Newcastle. Znanstvenici su otkrili kako određene vrste čaja od metvice (brazilski Hyptis crenata) mogu biti jednako učinkovite kao i jedan aspirin koji zaustavlja bol.

Brazilski iscjelitelji koriste ovu vrstu čaja već stoljećima za liječenje, ali ovo su prvi znanstveni dokazi njegovih ljekovitih svojstava, iako je testiran samo u laboratoriju na životinjama.

Tradicionalan čaj također ima dokazane zdravstvene značajke. Lišće koje se bere da bi nastao crni ili zeleni čaj ima visoki koncentrat flavonoida i ostalih sastojaka koji štite od srčanih bolesti i raka. Neka su istraživanja čak dokazala kako zeleni čaj zaustavlja bolni artritis.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije