Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Apel za pomoć

Vremena je malo, 
a u Spiritu je još puno pasa koji traže dom

pas bino
30.01.2011.
u 16:59

Sklonište Udruge za zaštitu životinja Spirit u Sesvetama, Varaždinska b.b., zatvara se 13. veljače. Psi još čekaju dom

Dva tjedna ostalo je volonterima i Moniki Potočki, predsjednici udruge Spirit, koja je sklonište podigla na privatnom, ustupljenom joj zemljištu, da udome desetke pasa. U suprotnom, prijeti im preseljenje u gradski azil, a prema riječima Monike Potočki - eutanazija.

– Azil u Dumovcu nema mjesta za moje pse. Neki od njih su i teško udomljivi jer ne vjeruju nepoznatim ljudima. Pretrpjeli su brojne traume, neke smo jedva spasili. Ima i nešto starijih pasa. No, sve to ne znači da zaslužuju da ih, nakon svega što su prošli i nakog svega što smo u njih uložili, uspavaju – kaže Monika Potočki. Iako je proteklih dana, od kad se pojavila prva vijest da se azil zatvara, udomljeno puno pasa, M. Potočki svjesna je da ih sve neće moći udomiti.

– Ne znam što ćemo napraviti, ali pse sigurno nećemo dati – tvrdi odlučno i poziva sve ljubitelje životinja da joj pomognu. Njezinu pozivu pridružili su se i Prijatelji životinja, a poziv za pomoć Spiritu kruži forumima i Faceom. Na udomljenje čeka i Mislav, trogodišnji mješanac čokoladnog labradora. Pronađen je u šumi, izgladnio i prepun krpelja. Pomalo je nepovjerljiv prema strancima i treba vremena za upoznavanje. Svoj dom traži i četverogodišnji Bino, križanac haskija. Pronađen je teško bolestan, a nakon dugog i skupog liječenja danas je on veseo i dobroćudan. I Mislav i Bino su kastrirani. Imate li mjesta za njih, nazovite 095/8717053, a volonteri vas čekaju i u azilu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije