Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Vinarija Jakopić na promociji u International Business Hotelu predstavila svu raskoš svojih etiketa

Vinarija Jakopić
Foto: Vigor Klaić
1/10
05.12.2019.
u 11:28

Spoj modernog i ugodnog ambijenta novootvorenog International Business Hotela, izvanrednih vina Jakopić i jedinstvenih kreacija sa snažnim autorskim potpisom chefa Hrvoja Nakića kreirali su nezaboravno predblagdansko gastronomsko iskustvo.

Vinarija Jakopić predstavila je ponajbolje etikete sorti pušipel, graševina, rajnski rizlig, sauvignon, silvanac zeleni i muškat žuti. Da se u vinariji Jakopić rade ozbiljna vina potvrđuju rezultati s najprestižnijih natjecanja. Posljednje tri godine, vina Jakopić nagrađena su s jednom platinastom, zlatnom i dvije srebrne medalje na ocjenjivanju vina Decanter World Wine Awards.

Okusi i mirisi vina Jakopić sljubljeni s kreativnim menijem chefa Hrvoja Nakić, koji sjajno kombinira namirnice i interpretira ih na svoj jedinstven način ponudile su potpuno novi eno-gastronomski doživljaj sljubljivanja vina i hrane, koji je impresionirao uzvanike.

Prezentaciju je nadahnuto uz vinara Branimira Jakopića, vodio sommelier Siniša Lasan, ASI Gold Certificate, Advanced Sommelier, CMS, WSET 3 i nacionalni sommelierski prvak Hrvatske 2019., 2017. i 2014. godine, prikazavši svu raskoš etiketa ove vinarije.

Foto: Vigor Klaić

Kao uvod predstavljen je pjenušac Jakopić Terbotz 2018 i vino Jakopić Mlado Međimurje 2019.

Moderno i lagano vino Pušipel Classic 2018, s aromom zelene jabuke, citrusa i tropskog voća sjajno se sljubilo uz gambero rosso, krastavac u rižinom octu, kreker od tapioke i limetu. Naglašena svježina i mineralnost vina Jakopić Sauvignon 2017 dodatno je istaknuta u slijedećem slijedu uz hobotnicu, gel od rajčice, ulje od lista peršina i kremu sedam puta kuhanog češnjaka.

Chef Hrvoje Nakić slijedio je impresionirati uz teleći rižoto, kreker od parmezana i list kapare i Jakopić Rose 2017, vino prekrasne boje s aromom jagoda, ljubičica i bobičastog voća. Jakopić Rajnski rizling 2016, lagano petrolejasto vino voćnog karaktera nadopunilo je okruglice od bikovih obraza, tekući krumpir i domaći čips.

Foto: Vigor Klaić

Uz desert, redukciju malinovog octa, ružičasti papar, grillanu kozju skuta i džem od maline posluženo je medasto, zrelo vino s aromom žutog cvijeća, breskve i marelice Jakopić Muškat žuti 2017.

Hrabar i znalački izveden spoj okusa dovedeni su do vrhunca, a da je večer opravdala očekivanja potvrdili su svi sudionici zaokruživši dojmove nečim zaista posebnim - vinskim „slatkišem“ Jakopić Graševina, izborna berba prosušenih bobica 2015, vinom koje je na svjetskom natjecanju Decanter World Wine Awards 2017 nagrađeno platinastom medaljom.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije